Een acteur of actrice worden, hoe doe je dat?

Veel mensen hebben een ideaal plaatje in hun hoofd wanneer zij aan het beroep acteur of actrice denken. Teksten leren, voor de camera gaan staan en vervolgens een berg met goud verwachten. Helaas werkt het zo niet helemaal. Ook voor dit beroep dien je wel aan een aantal eisen te voldoen. Maar wat zijn nou belangrijke stappen om te ondernemen richting het televisieleven? Hierbij een aantal tips.

Motivatie is goud

Op zich geen hele rare gedachte, maar veel mensen denken alleen aan de verdiensten en niet aan de inzet die daarvoor nodig is. Om succesvol te worden als acteur of actrice is het belangrijk om hier de juiste motivaties voor te hebben. Een mooie omschrijving hiervoor is de intrinsieke motivatie. Dat wil zeggen dat het echt iets is wat in het hart zit. Iemand die graag op televisie wil komen is vaak vanuit jonge leeftijd al bezig hiermee. Denk eens aan toneelstukken op de basis- of middelbare school. De mensen die hier al van genoten op die leeftijd zullen het met meer passie doen.

De juiste motivatie brengt meer voordelen met zich mee. Spreek eens met een echte acteur of actrice. Deze zal ongetwijfeld aangeven dat de beginjaren moeizaam waren. Onbetaald een gastrolletje aannemen, veel afgewezen worden, veel bureaus langs en teleurstellingen overwinnen. Wanneer de motivatie goed is, kan dat makkelijk overwonnen worden en is het doel het belangrijkst.

Acteren zit niet alleen in het bloed

De gedachte dat iedereen kan acteren is niet geheel onterecht. Er zit natuurlijk wel een verschil tussen aanleren en talent, maar zelfs met talent is het leren van goed acteren belangrijk. Een show weggeven voor bekend publiek is wat anders dan voor een camera staan met wildvreemde. Oefenen met camera is dan ook zeker aan te raden. Probeer ook eens wat typetjes uit voor een dag. Blijf in een rol zitten en probeer anderen ervan te overtuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *