Belasting aangifte: het invullen en de diverse vormen!

Een veel gestelde vraag gesteld door zowel ondernemers, bedrijven als particulieren is hoe het nou precies zit met die belasting aangifte. Welke vormen zijn er nou en waar moet op gelet worden? Als ondernemer is het te begrijpen dat je hier totaal niet mee bezig wilt zijn. Je wilt namelijk doen waar je goed in bent. Ook als particulier kun je jezelf de tijd daar niet voor gunnen.

Bent u daarom opzoek naar iemand die voor u met hoge accuratesse de belasting aangifte kan uitvoeren? Dan bent u bij WEA Gouda aan het ideale adres hiervoor! Zij helpen u graag verder hierin en kennen die ins- en outs van de belasting.

Soorten belasting

Om te beginnen is het wellicht goed om uit te leggen welke soorten belasting er zijn. Om te beginnen die van de ondernemer. Dit zijn er namelijk nog een redelijk aantal waarmee rekening gehouden moet worden. Als beginnend ondernemer kan dit namelijk als een doolhof op je af komen!

De te onderscheiden belastingvormen voor ondernemingen zijn onder andere:

  • Vennootschapsbelasting
  • Omzetbelasting
  • Inkomstenbelasting
  • Dividendbelasting

Al deze vormen van belasting aangifte komen jaarlijks terug en vergen veel tijd indien je dit zelf doet. Ditzelfde geldt voor particulieren. Zo kun je aftrek hebben van je huis, inkomsten en diverse andere aftrekposten waardoor je minder te betalen hoeft.

Belasting aangifte doen

Het invullen van je aangifte en in hoeverre je verplicht wordt kan misleidend wezen voor sommigen. Zo zal de één inmiddels al wel weten dat het een jaarlijkse verplichting is. Echter klinkt de uitnodiging enorm vrijblijvend. Helaas is dit niet het geval. Zo zal iedereen zijn of haar inkomsten belasting aangifte in moeten vullen. Ook wij ontkomen hier immers niet aan. Daarom is het te begrijpen dat eventuele ondersteuning hierin goed van pas kan komen en helpen je daar graag mee verder!

Contact opnemen

Wilt u meer weten over het invullen van uw belasting aangifte en bent u een particulier of ondernemer? Bezoek dan de website voor meer informatie of bel gerust even, zij staan je graag te woord!

Comments are closed.