België op het EK Voetbal 2016

EK Voetbal 2016. Over zeven maanden barst in Frankrijk het grootste voetbalfeest van Europa los: Het EK Voetbal 2016. Het is voor het eerst sinds 1984 dat Oranje niet van de partij is. Buurland België wist zich wel te kwalificeren voor het eindtoernooi.

Rode Duivels

‘De Rode Duivels’ moesten zich zien te plaatsen in een groep met Wales, Bosnië en Herzegovina, Israel, Cyprus en Andorra. Van de tien wedstrijden werden er zeven winnend af te sluiten tegenover slechts één nederlaag tegen Wales, dat komende zomer gaat debuteren tijdens een EK Voetbal.

Door de kwalificaties als groepswinnaar af te sluiten komt België voor het eerst sinds 2000, toen het samen met Nederland als gastland fungeerde, weer in actie tijdens een Europees Kampioenschap. Tegenwoordig beschikt het Belgische nationale team over een aantal spelers van wereldformaat zoals bijvoorbeeld Thibaut Courtois, Eden Hazard en Vincent Kompany.

Daarnaast kan bondscoach Marc Wilmots ook een beroep doen op een aantal spelers die jarenlang actief zijn geweest op de Nederlandse velden. Zo verschijnen Nacer Chadli, Dries Mertens, Toby Alderwereld, Jelle van Damme en Moussa Dembele waarschijnlijk binnen de lijnen tijdens het EK Voetbal 2016.

Gezien de recente prestaties is België ook voor het eerst terug te vinden op de nummer één positie van de FIFA-ranglijst. Het is dus geen verrassing dat het Belgische volk veel verwacht van hun Nationale team. Als jij gaat wedden op voetbal tijdens het EK Voetbal 2016 staat België op de vierde plaats.

Comments are closed.