De beste prijs voor je auto

Auto verkopen, hoe doe je dat het best?

Je auto verkopen tegen de juiste prijs kan nogal een hele opgave zijn. Want hoe weet je nou wat jou bolide waard is? Je vindt je eigen auto namelijk altijd het mooist en daarmee altijd meer waard dan dezelfde auto maar van een andere eigenaar.

De staat van je auto

Vanzelfsprekend is de algehele staat van je auto een belangrijk punt. Hij kan in jouw ogen nog zo mooi zijn maar is dat voor een ander ook zo? Wat voor jou een klein krasje is, kan voor de koper een schade betekenen die gerepareerd moet worden. En wanneer heeft je auto voor het laatst onderhoud gehad? Kan de auto een jaar vooruit of moet de nieuwe eigenaar direct kosten maken aan een grote beurt?

Zorg ervoor dat je goed omschreven is. Wees zo eerlijk mogelijk. Zelfs over iedere mini kras die je kunt vinden. Niet bang zijn dat het dan net lijkt of er veel werk aan je auto zit. Het zit er immers aan en door het te vermelden kom je juist betrouwbaar over. Men zal eerder geneigd zijn om contact met je op te nemen omdat je zo eerlijk bent over de staat van de auto.

Moet je auto binnenkort op voor de A.p.k? Dan moet je dit doen voordat je je auto te koop zet. Niemand zit namelijk te wachten op een auto waar een nieuwe a.p.k. op moet. Veel teveel risico en het lijkt dan net of je je auto wilt verkopen omdat deze niet door de keuring komt. Gooi die nieuwe a.p.k. er dus op. Kleine moeite.

Foto’s zijn belangrijk

Je ziet Marktplaats helemaal vol staan met advertenties waar maar 1 of 2 foto’s bij staan. Dat heeft geen enkele zin. Des te meer foto’s, des te eerder je auto verkocht is. Een mooie fotoreportage laat ook zien dat je de tijd neemt voor je auto en daarmee denkt men automatisch dat je er ook zuinig op bent geweest. Maak die foto’s!

Waarde auto bepalen

Ga niet op zoek naar de dagwaarde van je auto. Dat is namelijk een administratieve term die verzekeraars gebruiken om de premie van je verzekering te berekenen. Een van de grootste fouten die consumenten maken is de dagwaarde opzoeken bij verkoop. Je moet op zoek naar de verkoopwaarde van je auto.

Kijk op bijvoorbeeld Gaspedaal en zoek via merk en model naar jouw type auto. Vul het bouwjaar en de kilometerstand in. Meer hoef je niet in te vullen, want zo vervuil je de zoekresultaten alleen maar.

Filter in de zoekresultaten naar een auto die overeenkomt met die van jou. Kijk niet naar de duurste maar ook niet naar de goedkoopste. De 5 eerste goedkope auto’s sla je over. De eerst volgende auto is dus een vergelijkbare auto die bij een dealer te koop staat. Als je nu rekening houdt met het feit dat een dealer uiteindelijk zo’n 2000 minder beurt dan de vraagprijs in verband met kosten etc. kun je makkelijk de uiteindelijke verkoopwaarde bepalen. Die ligt ergens tussen de 1000 en 2000 lager dan de dealer vraagprijs. Zo simpel is het!

Auto verkopen

Nu je de verkoopwaarde ongeveer weet. Is het tijd om je auto te verkopen. Dit kan op twee manieren. Via online marktplaatsen of via een auto verkoopservice. Je auto verkopen via een verkoopservice is de meest veilige manier. Zij doen de verkoop voor je. Via marktplaatsen moet je alles zelf regelen en is minder veilig. We kennen allemaal de verhalen wel en de tv programma’s die erover gemaakt zijn. Het enige voordeel van via marktplaatsen verkopen is dat je heel misschien wat meer kan beuren dan via een verkoopservice. Kies dus altijd voor een auto verkoopservice. Zit meestal zo’n 1000 onder de dealer vraagprijs dus de prijs is goed en het is gegarandeerd. Makkelijker kan dus eigenlijk niet.

Comments are closed.