Borrel serveerplanken perfect samengesteld

Aan het eind van de middag een goede fles wijn opentrekken, daar kan iedereen wel van genieten. Echter mag een goede borrelhap hier niet bij ontbreken. Van die heerlijke lekkernijen die jouw knorrende maagje wat inhoud geven, zodat je het diner nog even uit kunt stellen. Onder het genot van een borrel en wat hapjes, komen de beste verhalen los. Genoeg reden om hier dus goed voor te gaan zitten. Echter is de vraag hoe je die serveerplanken nu goed samenstelt bij de borrel. Dat lees je hier!

 

Afwisseling

Wat is er nu beter dan een goede afwisseling in magere worst, vette worst, kruidige kaas en een pittige oude kaas? Bovendien is je plankje helemaal compleet met wat olijven. Het is natuurlijk super fijn als je bij jouw volgende hap nog keuze hebt uit vijf andere dingen die je graag wilt proeven. Het gaat in ieder geval om een goede balans. Bovendien moet je niet te veel van alles hebben. Je kan dus even met jouw slager en kaasboer overleggen voor hoeveel mensen jij de serveerplanken wilt vullen.

 

Kaas

De beste samenstelling van serveerplanken, draait erom dat kazen goed bij elkaar gecombineerd kunnen worden. Een heerlijk zachte trippel geroomde kaas op een cracker is natuurlijk heel lekker, maar het is nog beter als hiernaast ook een harde kaas te kiezen valt. Denk dan bijvoorbeeld aan een roodschimmel. Bovendien doe je er goed aan om de kazen te variƫren in de melksoorten. Dan kan je naast koemelk kazen, ook een kaasje van geiten- of schapenmelk opdienen op de serveerplanken.

 

Vleeswaren

Met de vleessoorten kan je alle kanten op. Ham, worst, het kan allemaal. Neem iets wat je zelf lekker vindt en wissel het af. Een magere franse worst of juist een vette worst. Het zal vast lekker zijn op de serveerplanken.

 

Jongeneel verpakkingen

Bij Jongeneel Verpakkingen kan je zelf je serveerplanken kopen. Kijk in de webshop om ze te bestellen!

Comments are closed.