Cannabisolie: veilig en werkzaam

Medicinale cannabis kan behulpzaam zijn bij verminderde eetlust, misselijkheid, vermagering en verzwakking bij aids en kanker.
De ervaring leert dat het werkzaam is bij misselijkheid en braken als gevolg van medicatie of bestraling bij kanker, hiv-infectie en aids.

Het gebruik van cannabisolie kan bij bepaalde klachten en ziekten helpen, bijvoorbeeld om

  • Beter te kunnen slapen
  • misselijkheid tegen te gaan
  • pijn en krampen te verminderen
  • een ontspannen gevoel te geven
  • te zorgen dat iemand zich wat beter voelt
  • eetlust te verbeteren

Er is en wordt veel onderzoek gedaan betreffende het gebruik van cannabis of cannabinoiden en er worden steeds meer toepassingen ontdekt.

De US geeft toe dat cannabis kankercellen doodt.

Cannabis kan blijkbaar echt kankercellen doden. Dit is volgens de Amerikaanse overheid, die een pagina heeft toegevoegd over het gebruik van cannabis en cannabinoïden, op hun officiële kanker advies website.
Het National Cancer Institute, een onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid, adviseert nu dat cannabinoïden bruikbaar zijn bij het behandelen van de bijwerkingen van kanker en de behandeling voor kanker kunnen zijn, door het roken, eten in gebakken producten, drinken van kruidenthee of zelfs te sprayen onder de tong. De site bevat ook andere toepassingen waaronder: ontstekingsremmend, het stopzetten van celgroei, het voorkomen van transport van tumoren in de bloedvaten, antivirale activiteit en het verlichten van spierspasmen, die  veroorzaakt worden door multiple sclerose. Op de informatiepagina wordt ook uitgelegd hoe kankercellen bij muizen werden gedood bij toediening van cannabisolie.

Comments are closed.