De club FC Den Bosch

De club FC Den Bosch draait al heel wat jaren mee in het betaalde voetbal en heeft daardoor een rijke voetbalgeschiedenis. Een voetballiefhebber zou daarom zeker een wedstrijd van de club moeten bijwonen. Je kunt de auto parkeren aan de Parade in Den Bosch om vervolgens naar het stadion te gaan. Vooral als je jezelf verdiept in de geschiedenis van de club, wordt een bezoek extra interessant.

De club FC Den Bosch is ontstaan in 1966. De stad Den Bosch vond in die tijd dat één profclub in de stad genoeg was. Tot 1966 waren er nog twee profclubs in de stad genaamd; BVV & RKVV Wilhelmina. De stad wilde met FC Den Bosch de voetbalclubs BVV en RKVV Wilhelmina samenvoegen.

BVV kende grote successen in het midden van de 20e eeuw. Met als hoogtepunt het landskampioenschap van 1948. Na het kampioenschap van BVV werd er een groot stadion gebouwd met een capaciteit van 25.000 toeschouwers. Dit was op dat moment na het stadion van Feyenoord en het Olympisch Stadion het grootste stadion van Nederland. RKVV Wilhelmina speelde een minder opvallende rol in het betaalde voetbal.

Het ontstaan van FC Den Bosch is gestart in 1966 toen BVV vrijwillig afstand nam van haar proflicentie waardoor FC Den Bosch deze kon overnemen. Na een jaar besloot RKVV Wilhelmina zich ook aan te sluiten bij FC Den Bosch. Vanaf dat moment heeft de stad Den Bosch nog maar één profclub. Sinds de fusie is FC Den Bosch een voetbalclub die constant in het betaald voetbal heeft geacteerd maar wel vaak op het tweede niveau. Het oude stadion met een capaciteit van 25.000 toeschouwers werd in 1996 afgebroken en vervangen voor het huidige stadion Het huidige stadion draagt nog steeds dezelfde naam maar de capaciteit is een stuk lager met 8500 zitplekken

Ondertussen is de laatste keer dat FC Den Bosch te bewonderen was in de eredivisie alweer twaalf jaar geleden, in het seizoen 2004-2005. De hoop van de supporters is natuurlijk dat hun club weer snel te bewonderen zal zijn in de hoogste voetbalafdeling van Nederland.

Comments are closed.