Collageen

Collageen
Collageen wordt tot het 25e levensjaar voldoende aangemaakt door het lichaam van de mens, het is een lijmvormend eiwit dat een zeer belangrijk onderdeel vormt van het bindweefsel (ook bij dieren).

Waarom is callogeen zo belangrijk?

Collageen wordt tot het 25e levensjaar voldoende aangemaakt door het lichaam van de mens, het is een lijmvormend eiwit dat een zeer belangrijk onderdeel vormt van het bindweefsel (ook bij dieren). Je hebt meer dan 25 verschillende typen colageen waarvan type I (90%) t/m IV het belangrijkst en meest voorkomend zijn.

Met 70% is collageen een hoofdbestanddeel van het losmazige bindweefsel (netwerk van elastinevezels en collageenvezels) in de menselijke huid waarbij het mede de extracellulaire matrix (bied stevigheid en structuur aan weefsels) vormt. Om deze rede is collageen een belangrijke verantwoordelijke factor voor de stevigheid en elasticiteit van de huid.

Ook bestaan botten, tanden, pezen en kraakbeen grotendeels uit collageen.

De structuur van viscollageen is vergelijkbaar met die van de menselijke huid en is voor ons de meest zuivere vorm. Plantencollageen verschilt daarentegen het meest van de mens. Beide en ook andere collageensoorten worden in zowel voedingssupplementen als in huidverzorgingsproducten verwerkt. http://www.vitaalexclusief.com/Collageen

Comments are closed.