De boeken top 10 van het jaar 2013

Het einde van het jaar 2013 is in zicht dus worden de overzichten van afgelopen jaar opgemaakt. Het was een bewogen jaar met veel politieke en financiële veranderingen, hier was gelukkig niets van terug te zien in de boeken top 10.

Elke maand is er een top 10 samengesteld van de best verkochte boeken van dat moment, om het overzichtelijker te maken zijn de lijsten per maand opgesplitst per categorie. Hierdoor was het eenvoudig om een nieuw kookboek te vinden of misschien een het beste kinderboek van dat moment. Dit zijn de categorieën waar deze top 10 lijsten voor bij gehouden zijn: literatuur, thrillers, kookboeken, kinderboeken, gezondheidsboeken, managementboeken en computerboeken.

Het overzicht met de minste veranderingen in het gehele jaar was die van de computerboeken, elke maand stond het boek Ipad voor senioren weer op de eerste plek. De literatuur top 10 heeft de meeste veranderingen gehad waarschijnlijk omdat de echte bestsellers meestal onder de categorie “Literatuur” vallen en dus op de eerste plek binnen komen in de lijst. In de categorie kookboeken stond het jaar vooral in het teken van gezonder leven en afvallen. Opmerkelijk was het boek “De voedselzandloper” van Kris Verburgh, zijn boek heeft het gehele jaar in de top 10 gestaan. De diverse kookboeken van televisiekok Rudolph hebben de top 10 kookboeken ook gedomineerd, hierdoor kunnen wij denk ik concluderen dat het een goed jaar voor Rudolph geweest is.

Na de zomer was de top 10 lijst heel even overgenomen door alle schoolboeken zoals de Grote bosatlas en de Kluwer Collegebundel 2013-2014, opmerkelijk is daarin dat de prijs van schoolboeken online lager ligt dan de reguliere schoolboek verkopers.

De boeken top 10 van 2013 kunnen wij afsluiten met de volgende boeken:

  1. Toen ik je zag Isa Hoes
  2. Voor altijd jong Jesse Van Der Velde
  3. Debet Saskia Noort
  4. De voedselzandloper Kris Verburgh
  5. Rudolph’s bakery Rudolph van Veen
  6. Fantasia VIII Geronimo Stilton
  7. Fernando Ricksen / Vechtlust Vincent De Vries
  8. Het voedselzandloperkookboek Kris Verburgh
  9. De alfabetweter Ronald Snijders / Fedor van Eldijk
  10. De Bosatlas bij Nederland van boven

Wij van Boeken top 10 kijken uit naar het jaar 2014 en zijn benieuwd welke boeken de lijsten gaan binnen komen en verlaten, benieuwd naar de top 10 van dit moment? Ga dan naar: http://boekentop10.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *