De juiste ventilatiekeuze

Geheel naar eigen wens kan de ventilatie van je woning ingericht worden en kun je ervoor zorgen dat je ventilatie extra goed gaat werken. Het is bij ventilatie extra belangrijk dat je in één keer de juiste keuze maakt, omdat er vaak sprake is van enige vorm van verbouwen en breken. Wanneer je ventilatie niet helemaal juist inricht kan het voorkomen dat je dit allemaal opnieuw moet doen en dit kan een duur grapje worden. Via deze blog neem ik je mee in de wereld van ventilatie en de verschillende opties die hiermee gemoeid gaan.

WTW Units

Wanneer je ventilatie wilt gebruiken voor: verkoelen, verwarmen en reinigen van de lucht adviseer ik altijd om te kijken naar een WTW unit. Deze units zijn specialist in het divers comfortabel maken van de ruimte die geventileerd dient te worden.

Woonhuisventilatoren

Woonhuisventilatoren zijn een vorm van WTW, echter is deze ventilatie kleiner en heeft het een kleinere capaciteit. Hierdoor is de ventilatie, zoals de naam al aangeeft, beter geschikt voor de ventilatie van woonhuizen. Dit komt doordat ze minder geluid maken, energiezuiniger zijn en bovendien gemakkelijker te installeren zijn met minder installatiekosten.

Ventilatieventielen

Ventilatieventielen zijn kleine uiteindes van een ventilatiesysteem die ervoor zorgen dat de ventilatie minder zichtbaar wordt en de algehele filtering van het systeem verbeterd wordt. Door ventilatieventielen toe te passen op relevante plaatsen kun je de capaciteit van je systeem vergroten en verbeteren.

Muurdoorvoeren

Muurdoorvoeren zijn een vorm van regelbare natuurlijke ventilatie. Een muurdoorvoer is vaak een gat in de muur met een rooster ervoor die ervoor zorgt dat vliegen, regen en andere dingen die je liever buiten houdt ook daadwerkelijk buiten de deur blijven. Een muurdoorvoer heeft dezelfde werking als een raam, echter is een muurdoorvoer ook elektronisch regelbaar.

Opties ten overvloeden

Het kiezen van de juiste ventilatieoptie tussen al deze systemen kan een zware en schijnbaar onmogelijke klus zijn zoals je ziet. Toch kun je een boel doen om toch tot de juiste keuze te komen en voor ventilatie te gaan die perfect bij de wensen van je woning past. Ik adviseer om hiervoor de hulp in te schakelen van een specialist. Zij weten vaak het beste welke vorm van ventilatie goed bij jouw woning past en kunnen dit zeer nauwkeurig berekenen.

Comments are closed.