Diverse magazijnstellingen

Het ene magazijn is het andere magazijn niet. Ieder op te slaan product en andere bedrijfsvoering processen verdienen allemaal een andere manier van opslag. Magazijnen zijn in grote lijnen wel met elkaar te vergelijken, maar wie in zoomt op de kleinere elementen van een magazijn, ziet dat er wel degelijk verschillen zijn. Dit geldt ook voor magazijnstellingen. Over het algemeen zijn er een paar algemene lijnen in de diverse stellingen. Maar in detail is het indelen van de stellingen toch anders. Ieder magazijn kan namelijk zelf de precieze indeling van de stellingen indelen.

 

Soorten magazijnstellingen

De vier grote manieren van opslaan in magazijnstellingen zijn palletstellingen, legbordstellingen, draagarmstellingen en stellingen met extra grote vakken. Uiteraard geldt ook hiervoor dat er zeer uiteenlopende manieren zijn van opslaan en het afhankelijk is van de op te slaan producten wat voor magazijnstellingen hiervoor toegepast moeten worden.

 

Legbordstelling

Dit is een van de meest gangbare soorten magazijnstellingen. Het is een zeer gangbaar opslagsysteem, omdat vele diverse producten hier eenvoudig zijn op te slaan. De hoogte en diepte van deze statische stelling, zijn naar wens aan te passen.

 

Draagarmstelling

Wie lang goed wil opslaan of opbergen, zal niets hebben aan legbordstellingen. Dan is het gebruik van draagarmstellingen heel goed werken. Denk bijvoorbeeld aan pakketten, planken of legborden die op de stelling moeten rusten. Door de lengte van de producten is het handig en efficiƫnt werken als deze op uitstekende dragers gelegd kunnen worden. Een zeer groot voordeel van deze magazijnstellingen is dat er allerlei lengtes opgelegd kunnen worden, zonder belemmeringen van staanders. Denk bijvoorbeeld aan de palletstelling of legbordstellingen.

 

FGN Magazijnsystemen

Ben jij op zoek naar een nieuwe indeling van jouw magazijn omdat het gedateerd is, of ben jij bezeig met het opzetten van een volledig nieuw magazijn? Dan doe je er goed aan om van tevoren goed na te denken over wat er precies nodig is. FGN Magazijnsystemen denkt graag met jou na over de mogelijkheden van magazijnstellingen.

Comments are closed.