Een autotaxatie

Er zijn meerdere redens om een autotaxatie te laten uitvoeren, maar net zoals dat er meerdere redeneringen zijn; zijn er ook meerdere methodes om een autotaxatie te laten uitvoeren. Zo is er voor iedereen een autotaxatie methode die bij hem of haar past. Niet iedereen heeft namelijk de tijd en ruimte om een auto te laten taxeren bij een lokale garage en andere mensen weten bijvoorbeeld niet zo goed hoe een online taxatie werkt of waar je een betrouwbare taxatie kan vinden.

Autotaxatie bij lokale garage

Een autotaxatie laten uitvoeren in de buurt is vaak de meest gebruikt methode, echter komt de online taxatie ook steeds meer naar boven wanneer het aankomt op taxeren. Een taxatie bij een lokaal autobedrijf gaat vaak als volgt:

Je bezoekt een autobedrijf, dit bedrijf kan vaak alleen al met het kenteken een redelijke autotaxatie maken. echter heb je voor een betrouwbare en volledige taxatie ook een aantal specificaties van de auto zelf nodig; het aantal kilometers is namelijk ook meebepalend aan de taxatie van de auto. Ook moet er gekeken worden naar eventuele schade die de te taxeren auto heeft. Om dit te bepalen is het handig als het lokale bedrijf een goede blik op je auto kan wagen.

Autotaxatie via internet

Ga je jouw autotaxatie via internet uitvoeren of wil je dit graag doen maar weet je nog niet precies hoe dit werkt? Dan leggen wij je dit graag uit!

Op internet vind je tegenwoordig steeds meer websites die een professionele taxatie beloven; echter is niet elke website even betrouwbaar en deskundig in een goede taxatie. Als je enkel de gelegenheid krijgt om je kenteken in te vullen tijdens de autotaxatie kan je wel bijna zeker zeggen dat je geen complete taxatie krijgt; een volledige taxatie kijkt namelijk naar het gehele plaatje waar dus ook foto’s en meerdere specificaties onder vallen.

Om alsnog een goede volledige taxatie te krijgen kan je daarom bijvoorbeeld liever gebruik maken van een autoveiling dan van een inruilwaarde berekening die veel autodealers online aanbieden. De inruilwaarde voor professionele dealers komt namelijk vaak lager uit dan de koopprijs die een koper van een autoveiling je zou bieden. En omdat de meeste autoveilingen tegenwoordig vrijblijvend zijn is dit een ideale methode om als autotaxatie te gebruiken, buitenom dat is het ook nog geen geheel gratis.

Autotaxatie en verkoop

Wil je de autotaxatie uitvoeren om vervolgens jouw auto te verkopen voor een eerlijke en goede prijs? Ook dan is het gebruik van een autoveiling taxatie een goede tussenweg, de taxatie die gegeven wordt is namelijk bij de meeste autoveilingen ook het bod dat je krijgt van de hoogste bieder. Ben je dus tevreden met het bedrag dat uit de taxatie naar voren komt dan kan je direct je auto verkopen voor dit bedrag. Je slaat dus twee vliegen in één klap en dat binnen een periode van 1 dag.

Comments are closed.