Een beveiliger worden, hoe doe je dat?

Een beveiliger worden kun je niet zomaar. Om een beveiliger te worden dien je eerst minimaal een mbo niveau 2 opleiding af te ronden. Daarnaast dien je te bezitten over een grote dosis verantwoordelijkheid, flexibiliteit en communicatieve vaardigheden. Als beveiliger ben je vaak niet alleen degene die de hekken opent en afsluit maar je bent vaak ook een gastheer/gastvrouw van een bedrijf. Tegenwoordig zoeken steeds meer bedrijven naar een interne beveiliger die in de tussentijd ook nog eens kan fungeren als receptionist(e), telefonist(e) en administratief medewerker. Wil jij dus een beveiliger worden? Dan is de kans groot dat je een veelzijdig takenpakket krijgt.

Een beveiliger worden maar alleen met je kerntaken bezig zijn? 

Wil je een beveiliger worden maar niet fungeren als gastheer/gastvrouw of bezig zijn met de administratie? Dan kun je overwegen om bij een beveiligingsbedrijf te gaan werken. Een beveiligingsbedrijf heeft vaak veel bedrijven of collectieve bedrijfsterreinen in de omgeving als klant. Dit beveiligingsbedrijf voorziet deze klanten maar in 1 ding en dat is beveiliging. De beveiliger van een beveiligingsbedrijf heeft de taak om de bedrijfspanden te openen en af te sluiten en eventuele alarmen op te volgen. Het kan voorkomen dat een beveiliger op een avond rond de 50 panden afsluit. Elk van deze bedrijfspanden heeft een andere afsluitprocedure dus een goed geheugen komt erg van pas.

Evenementen beveiliging 

Met een opleiding beveiliging is het ook mogelijk om evenementen beveiliger te worden. Een evenementenbeveiliger heeft een uitgebreid takenpakket. Een van de belangrijkste en veelal meest onderschatte taken is de visitatie. Enerzijds is een beveiliger hier een gastheer/gastvrouw en anderzijds moet de beveiliger ervoor zorgen dat er geen verboden goederen mee naar binnen worden gesmokkeld. Het naar binnen smokkelen van verboden goederen kan erge consequenties hebben. Hierbij kan men denken aan drugs, wapens en overige verboden goederen. Naast de visitatie is een beveiliger zichtbaar aanwezig op het evenement. Door patrouilles uit te voeren op het evenemententerrein geeft een beveiliger de bezoekers een veilig gevoel.

Meer weten over het worden van een beveiliger? Kijk dan op de site van beveiligeropleiding.nl.

Comments are closed.