Elektronische sigaret

Waarom zou je overstappen op elektronisch roken? Elektronische sigaretten blijken een zeer goed alternatief te zijn om in elk geval gezonder te gaan leven. Maar dit wil niet zeggen dat het roken met een elektronische sigaret gezond is. Integendeel. Je krijgt nog steeds de verslavende stof en schadelijke stof nicotine binnen. Maar toch is er bij de elektronische sigaret, dit in tegenstelling tot gewonen sigaretten, geen sprake van verbranding. En omdat je dus geen verbrande tabaksrook meer inademend, is het gebruik van elektronische sigaretten in die zin minder ongezond.

 

Geen rook maar damp

Met deze sigaretten kan je in principe roken waar je maar wilt. Je omgeving heeft geen last van de dampen die je uitademt, omdat deze geen schadelijke stoffen bevatten. Je ademt geen teer, koolmonoxide en andere stoffen meer uit. Deze zitten wel in tabaksrook, die je uiteraard ook inademt. In sigaretten met tabak zitten tientallen extra stoffen die tabaksfabrikanten toevoegen. Zo worden er schadelijke stoffen toegevoegd om het tabaksrook, bij inademing, minder scherp te maken. Of stoffen die uitdroging tegengaan. Suiker wordt toegevoegd om de werking van nicotine te versterken en in bepaalde tabak zitten zelfs stoffen die de rook die je uitademt witter te kleuren.

 

Goedkoper roken met elektrische sigaret

Je bent veel voordeliger uit wanneer je stopt met het roken van traditionele sigaretten. Met de elektronische sigaret ben je zelfs als oud-shagroker nog goedkoper uit. Eens in de zoveel tijd moet je een nieuwe e-liquid aanschaffen (dit kost maar enkele euro’s en je kan er weken mee doen) of, afhankelijk van het soort e-sigaret, een nieuwe verdamper en/of batterij. Je kan zelf bepalen welke e-liquid je aanschaft. Wil je afkicken van roken met behulp van een elektronische sigaret? Dan kan je geleidelijk aan je nicotine-inname verlagen door te kiezen voor een e-liquid waarin minder nicotine zit.

 

Voordelen van elektronisch roken

  • Je bent vele malen goedkoper uit met elektronisch roken
  • Je ademt niet meer honderden schadelijke stoffen in
  • Je tanden verkleuren niet meer
  • Je ruikt niet meer naar tabak
  • Je kan gewoon overal roken waar je maar wilt

 

Stoppen met roken in geleidelijke stappen

Besluit je teĀ stoppen met roken met behulp van de elektronische sigaret? Dat is zeker aan te raden. Natuurlijk bevatten de vullingen van deze sigaretten nog steeds nicotine. Dit is een verslavende en schadelijke stof. Maar het voordeel van elektronisch roken is dat je deze nicotine gedoseerd kan terugschroeven, totdat je op het punt bent gekomen dat je geen of vrijwel geen nicotinebehoefte meer hebt.

Comments are closed.