Entresolvloer creëert magazijnruimte

De ruimte in een magazijn is een kostbaar goed. Daarnaast ook een noodzakelijk belang, want wie te weinig ruimte heeft kan zijn spullen niet goed kwijt. Het gevaar ligt op de loer dat er her en der los materiaal in de gangpaden komt te staan. Dit is allerminst onwenselijk. De ruimte uitbreiden behoort tot de mogelijkheden, maar aan het nieuwbouwen van een opslaghal hangt een flink prijskaartje. Echter is er voor magazijnen nog een andere mogelijkheid, namelijk de entresolvloer.

 

Entresolvloer

De entresolvloer, wat ook wel verdiepingsvloer wordt genoemd, maakt dat er inpandig extra vloeroppervlak wordt gecreëerd. Een entresolvloer kan je zien als een extra verdieping die met gebruik van stellages wordt opgebouwd. Dit kan natuurlijk alleen als het magazijn hoog genoeg is. De verdiepingsvloer kan je daarna voor verschillende doeleinden gebruiken. Het kan gebruikt worden als kantoorruimte en kantine, of je gebruikt het als magazijnopslag.

 

Gewicht

Afhankelijk van het doeleinde waar de entresolvloer voor gebruikt gaat worden, de grootte en het gewicht van materialen, zal doorberekend worden hoeveel gewicht de verdiepingsvloer kan dragen. Stel dat je bijvoorbeeld met drie heftrucks over de verdieping heen rijdt, dan moet de vloer dit uiteraard wel goed kunnen dragen. Al deze factoren wegen mee in het uitzetten van de verdiepingsvloer, waarbij ook wordt gekeken naar het plaatsen van pilaren en steunberen. Een groot voordeel van dit systeem is in ieder geval dat er niet aan het pand gesleuteld hoeft te worden. De vloer draagt zichzelf op de vloer als ondergrond.

 

Opties

Tevens is het ook mogelijk om de vloer uit te breiden. Als je bijvoorbeeld nu de helft van het magazijn verhoogt met een entresolvloer, kan je er later voor kiezen om er nog een deel aan te bouwen. Of je kunt er voor kiezen om een trap of rijdbare opgang te creëren.

 

Een entresolvloer van hoge kwaliteit van kan je bij FGN Magazijnsystemen verwachten. In samenwerking met hun Italiaanse leverancier met hoogwaardig veiligheidskeurmerk, garanderen zij jou een veilige en prettige entresolvloer.

Comments are closed.