Epoxeren: Bescherming en verfraaiing voor binnen!

Waarschijnlijk heeft u wel eens van de termen gehoord. Vaak gebruikt in industriƫle werkzaamheden maar ook genoeg te zien in de praktijk. Metalen welke een epoxypoedercoating hebben. Het fungeert met meerdere doeleinden. Zo is het een bescherming van het product en ook een verfraaiing omdat het in diverse RAL-kleuren mogelijk is.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn van epoxeren en wat de beste oplossing voor u is? Dan bent u bij De Greef Coatings aan het juiste adres! Zij helpen u graag verder in het aanbrengen van een coating en weten hier dan ook alles van af.

Epoxeren en epoxy hars.

Een leuk weetje uit de geschiedenis van het proces is dat het oorspronkelijk komt van epoxy hars. Deze hars vormde een bescherming, soort van jasje, ter bescherming van een metaalproduct. Kort gezegd kunnen we stellen dat de naam epoxeren hieraan te danken is.

Het proces is toe te passen op diverse metalen. Dit geeft flexibiliteit in uw wensen. Zo bent u niet verplicht om een specifiek metaalsoort te selecteren. Zo hoeft u niet na te denken over een ander metaal voor een constructief onderdeel van uw pand bijvoorbeeld. Epoxeren kan namelijk uitgevoerd worden.

Oppervlakte behandeling

Het proces wordt gebruikt voor producten als aluminium, koper en staal. Alle onderdelen worden positief geladen en de poedercoating is negatief geladen. Hierdoor kan het poeder naar het product aangetrokken worden. Dankzij verhitting ontstaat er een egale, mooie beschermlaag. Het epoxeren is te omschrijven als een elektrostatisch proces.

Binnen de coatings zijn twee varianten te onderscheiden. Zo is er de epoxy en epoxy polyestercoating. De epoxy variant is voor gebruik binnen panden en interieurbouw. Daarentegen is de epoxy polyester variant zeer geschikt voor buiten gebruik. Dit omdat deze bestand is tegen UV licht.

Contact

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van epoxeren of wat er voor uw project mogelijk is? Neemt u dan gerust eens een kijkje op de website of bel gerust even, zij staan u graag te woord!

Comments are closed.