Euroloterij

De Euroloterij

Wat is nu eigenlijk de Euroloterij? Is dit een loterij om aan mee te spelen of is het algemene naam voor Europese loterijen? Lees snel verder voor alle informatie over Euroloterij.

Wat is de Euroloterij

De Euroloterij was vroeger een spel dat je kon spelen naast de Lotto. Kocht je lot bij de Lotto dan kreeg je de optie om ook mee te gaan spelen met de Euroloterij. Dit kostte een euro extra en dan maakte je extra kans op geldprijzen. De getallen voor dit spel kon je niet kiezen, je kreeg een getal van 6 cijfers. Naast de reguliere trekking vond er een trekking plaats voor de Euroloterij. Hiermee kon je tot een ton extra winnen naast de reguliere prijzen. Dit spel bestaat trouwens nog steeds. Op dit moment heet dit niet meer de Euroloterij maar het Cijferspel. De werking is nog steeds exact hetzelfde.

Waarom deze naamswijziging kun je je afvragen. De reden hiervoor is dat de naam Euroloterij zich niet meer genoeg onderscheidde van andere Europese loterijen met bijna dezelfde naam, de Eurojackpot en Euromillions. Deze loterijen zijn vele malen groter dan de extra trekking bij de Lotto. Om verwarring te voorkomen heeft de lotto een nieuwe naam bedacht, het Cijferspel.

Eurojackpot

Sinds een aantal jaren is de Eurojackpot ook actief in Nederland. Net als de Lotto wordt dit georganiseerd door De Nederlandse Loterij. Dezelfde organisatie wil natuurlijk niet op naam met elkaar concurreren dus dat is extra reden om de naam te veranderen in het Cijferspel. De Eurojackpot kent een wekelijkse trekking en er doen veel Europese landen mee.

Naast de Eurojackpot is er nog een Europese loterij: Euromillions. Deze loterij wordt nog niet in Nederland georganiseerd. Dit betekent niet dat je er niet aan kan meespelen. ALs je een beetje zoekt op internet kun je makkelijk sites vinden waar je loten kunt kopen en met deze loterij mee kunt doen.

Comments are closed.