Fysiotherapeuten in opstand

Wurggreep

De fysiotherapeuten zijn de druk van de zorgverzekeraars helemaal zat, want er zijn verbazingwekkend genoeg praktijken die op dit moment 30% onder kostprijs werken. Dit zorgt ervoor dat een groot deel van de beroepsgroep echt overweegt om te stoppen.

 

Zorgcontracten

Brenda van Gent: “Eigenlijk zouden wij traditioneel gezien de zorgcontracten van 2019 krijgen van de zorgverzekeraars, maar door schrap sessies en gesprekken met de branchevereniging heeft het een poosje mogen duren voordat ze hem daadwerkelijk kregen, maar het heeft niks positiefs uiteindelijk gebracht, want het werd alleen maar slechter, want de contracten zorgden voor meer problemen. We willen onze patiënten heel graag kwalitatieve zorg brengen, maar dat wordt voor ons echt onmogelijk gemaakt, dus daarom komen wij in actie!”

 

Zorgverzekering vergelijken 2019

De actie groep Fysiotherapie heeft alle zorgverzekeraars getoetst op de volgende punten:

  • De omgang met prijzen in tegenstelling tot andere zorgpakketten.
  • In hoeverre de prijzen acceptabel zijn.

 

Uiteindelijk is uit het onderzoek gebleken dat de VGZ het slechts heeft gescoord. Deze uitslag verbaasd Brenda van Gent niet, omdat de meeste klachten van VGZ komen. Tijdens de demonstratie bij de VGZ in Arnhem wordt de ‘slechtst scorende verzekeraar award’ uitgereikt aan de VGZ in Arnhem. De actiegroep wilde met dit onderzoek duidelijker maken naar het Nederlandse volk voor welke zorgverzekering ze precies kiezen. De goedkoopste zorgverzekering hoeft niet per se de beste zorgverzekering te betekenen.

 

Radeloos

De fysiotherapeuten weten niet wat ze moeten doen. Ze kunnen geen kant op, maar de enige opties om er onderuit te komen, is om zonder contract te gaan werken of te stoppen. Dit plan heeft wel grote gevolgen voor alle patiënten, ze hebben zij minder keuze voor een zorgverzekeraar en therapie bij fysiotherapeuten zonder contract worden niet altijd vergoed. Dit zorgt ervoor dat fysiotherapie niet voor iedereen beschikbaar meer is en dat zou een probleem kunnen zijn. Dit kan er namelijk weer voor zorgen dat er een maatschappelijk probleem ontstaat.

 

Comments are closed.