Gecentraliseerde verkoeling & ventilatie

Ventilatie plaats je uiteraard niet om één ruimte te ventileren. Daarvoor is een geheel ventilatiesysteem veelte duur in de aanschaf en in onderhoud. Pas wanneer je meerdere ruimtes in één keer kunt ventileren haal je maximaal profijt uit je ventilatie. Dit kan echter niet door simpelweg een ventilatie unit aan te schaffen. Hiervoor moet een infrastructuur worden aangelegd waarmee de lucht zich gemakkelijk door de ruimte kan bewegen en er hierdoor hetzelfde klimaat wordt gerealiseerd in iedere ruimte.

doorvoeren

Wanneer je iedere ruimte van je gebouw wilt ventileren of in ieder geval de keuze wilt hebben om iedere ruimte te ventileren dan dien je gebruik te maken van doorvoeren. Dit soort systemen zorgen ervoor dat de lucht zich gemakkelijk kan verplaatsen door de te ventileren ruimte. In principe zijn doorvoeren gewoon gaten in de muur die vervolgens weer afgedicht worden. Voor deze doorvoeren plaats je een rooster of een ventiel. Hierdoor kan er geen viezigheid in de het ventilatie systeem komen.

Ventilatieroosters

Dit soort roosters noemen we in de ventilatiebranche ook wel ventilatieroosters. Over het algemeen zijn we niet echt creatief met namen, maar wel met oplossingen. Dit soort kleine, ijzeren plaatjes zorgen er namelijk voor dat je zonder extra energieverbruik toch een hele woning of bedrijfspand kunt ventileren.

Schakel de hulp in van een specialist

Wanneer je ervoor kiest om je een gehele woning of gebouw te voorzien van ventilatie dan is het handig om even de hulp en het advies van een specialist in te schakelen. Je hebt namelijk het meeste profijt van je ventilatiesysteem wanneer je ventilatieroosters en ventilatiesystemen of WTW perfect op elkaar aansluiten. Dit zorgt er namelijk voor dat je weinig tot geen kans hebt op verstoppingen en de ventilatie niet kan gaan fluiten. Daarnaast verzekert je dit dat de ventilatie zonder moeite de gehele ruimte ventileert.

Comments are closed.