Haal meer uit je scriptie met deze 5 stappen

Haal meer uit je scriptie met deze 5 stappen

Iedere student werkt naar hetzelfde punt toe: afstuderen met een scriptie.
Omdat hier veel eigen verantwoordelijkheid bij komt kijken en het een erg groot project is, wordt het door velen als lastig ervaren. Het kan daarom voorkomen dat het eindproduct toch niet helemaal is wat je ervan had verwacht. De volgende vijf stappen maken het makkelijker dit proces te doorlopen en meer uit je scriptie te halen!

1: Interesse maakt makkelijk.

Kies een onderwerp waarin jij daadwerkelijk interesse hebt of gewoon super gaaf vindt! Het is erg belangrijk dat jij de maanden waarin je hieraan werkt ook echt iets wil leren over dit onderwerp. Je zal merken dat het schrijven veel minder belastend wordt en jij misschien wel met een glimlach het hele proces doorloopt.

2: Een goed begin is het halve werk.

Bereid je al ruim voor het begin voor. Ga tijdig op zoek naar een onderwerp dat je interesseert en lees alvast in. Hier kan je specifieke tips vinden om te starten met jouw scriptie. Probeer ook van tevoren duidelijk te hebben wat jouw onderwijsinstelling precies van je werk verwacht.

3: Houd je eindresultaat altijd in je achterhoofd.

In je scriptie werk je altijd naar een conclusie toe die de uitkomst van je onderzoek behandelt. Blijf hier op gefocust en wijk niet te veel af naar bijzaken. Zorg ook dat je onderzoeksvragen goed afgebakend zijn zodat je niet onnodig veel werk gaat verrichten. Op deze manier zal je scriptie helder en goed leesbaar blijven.

4: JIJ bent de expert.

Zorg dat je erg goed ingelezen bent in het onderwerp. Hoe meer je over je onderwerp weet hoe beter de scriptie wordt natuurlijk. Verder zal je met meer kennis ook veel beter met jouw scriptiebegeleider kunnen sparren over de voortgang van je scriptie. Als jouw begeleider merkt dat jij veel kennis hebt zal hij/zij ook eerder met suggesties komen. Een klassieke win-win situatie voor je scriptie dus.

5: Laat je scriptie nakijken door een nakijkservice.

Niks is zo vervelend dat je scriptie ondanks een goede inhoud wordt afgekeurd omdat het taalgebruik niet juist is of omdat er structuurfouten worden gemaakt. In dit geval bieden online diensten zoals die van SCRiBBR uitkomst. Zij maken het mogelijk om jouw scriptie op taal te laten nakijken (wel zo handig als je moedertaal geen Engels is) en ook krijg je commentaar op structuur. Op deze manier weet je zeker dat je een stuk op academisch niveau inlevert.

Begin je binnenkort met het schrijven van een scriptie? Neem deze punten mee en je zal merken dat het scriptieproces soepel gaat verlopen. Heel veel succes en hopelijk helpen deze tips mee een goed cijfer te halen!

Comments are closed.