Haal de zomer in huis

De zomer staat weer voor de deur. Het zonnetje komt door en de terrasjes worden weer klaargezet thuis. Maar waarom zou je alleen de tuin zomer klaar maken? In huis kan er door middel van kleine veranderingen ook meer zomergevoel gecreƫerd worden. Hoe doe je dat? Hierbij een aantal tips:

– Licht je kamers op. Tijdens de zomermaanden is het langer licht en wat is er nu fijner dan natuurlijk licht in huis te krijgen. Haal de dikke gordijnen weg en vervang deze door dunnere gordijnen. Hierdoor kan zonlicht makkelijker binnenkomen. Heb je hele donkere verlichting in huis hangen dan zou je misschien eens kunnen nadenken over lichtere lampen zoals van Prandina.

– Het is tijd om de donkere winterkleuren en dikke stoffen te vervangen voor lichtere en dunner stoffen. Laat de bank voor wat die is, maar voorzie de kussens van nieuwe hoezen. Hiervoor kun je denken aan stoffen van zijde, katoen of linnen.

– Meer groen in huis zorgt voor een natuurlijkere sfeer. Aangezien je in de zomer vaker buiten doorbrengt is het fijn om dit door te trekken binnenshuis. Dat kan natuurlijk door meer planten neer te zetten in de woonkamer, maar ook in andere ruimtes met minder ruimte voor grote planten kan groen op een andere manier erg verfrissend zijn. Denk eens aan potjes met verse kruiden in de keuken. Dat is niet alleen leuk voor de sfeer maar ook nog eens handig om te gebruiken tijdens koken of de barbecue. Heb je sowieso niet zoveel plek in huis om het groen flink te laten bloeien dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een kleinschaligere oplossing. Vul een aantal kleinere potten met wat groen en maak groepjes hiervan. Glazen kommen, potten of flessen vullen kan ook een leuke sfeer geven. Gebruik hier fruit voor zoals limoenen, citroenen, appels, sinaasappels of andere fruitsoorten met fellere kleuren. Je kunt ze ook vullen met water en daarin iets laten drijven.

– Geur doet ook veel met gevoel. Uiteraard geven sommige bloemen, kruiden en planten geuren af maar geurkaarsen kunnen ook een goede oplossing zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *