Handige barbecue tips voor perfecte barbecue

Wil je zeker weten dat je eten tot in de perfectie bereid is, dat je gasten het naar hun zin hebben en dat je het ook leuk vindt? Dit is wat je moet weten.

Steek de barbecue aan voordat de gasten arriveren

Op zijn minst komen uw gasten aan op de verleidelijke geur van het puin dat van de barbecuegrills brandt.

Wees op de goede plek

Zorg dat je alles klaar hebt staan. Ga de dag ervoor marineren en bereid alles voor op een zo geavanceerd mogelijke staat. Hierdoor heb je minder tijd nodig voor het voorbereid op de dag zelf en meer tijd om drankjes te zetten en de feeststemming op de dag te creëren.

Wees georganiseerd rond uw barbecue

Heb voldoende werkoppervlak. Bereken hoeveel grill-ladingen voedsel je moet koken. Welke andere apparatuur heb je nodig? Hoe houd je rauw vlees gescheiden van gekookt? Ofwel: plan goed van tevoren.

Blijf bij je barbecue

Blijf zo lang als je grilt, voor de beste resultaten en voor de veiligheid, dicht bij je barbecue. Je zult niet eenzaam worden. Chefs zijn dat echter nooit. Er zijn altijd een handjevol – steevast mannelijke – gasten die rondkijken om hun koks advies te geven. Barbecueën is theater.

Gebruik geweldige basisingrediënten

De zomermaanden, wanneer de meeste barbecue-botten worden gekieteld, vallen perfect samen met het seizoen van fruit en groente gluten, waardoor je verwend wordt met geweldige ingrediënten. Ingrediënten om zowel mee te barbecueën (zoete maïs, courgettes, pruimen, appels, enz.) als om samen te smelten in geweldige salades om gegrild vlees, vogels en vis te begeleiden. Je moet altijd groenten wassen voor gebruik, vooral als je ze niet afbladdert.

Temperatuurregeling tijdens het grillen

Controleer de nabijheid van het voedsel tot de kolen. Gebruik indien mogelijk een reksysteem met drie verschillende hoogtes en beweegbare roosters en scharnierende sandwichrekken. Als dat niet het geval is, schudt u uw grillige voedsel van warme plekken naar koelere delen van het rek of plaatst u het voedsel op folie om het te vertragen. Benieuwd naar de juiste barbecue? Kijk dan op een gespecialiseerde barbecueshop.

Comments are closed.