Handige zwembad tips van Mari

In warme landen als Italiƫ en Spanje is vaak niet meer dan normaal dat je een zwembad bij je huis wil als dit budget technisch mogelijk is. Een groot gedeelte van het jaar kun je een heerlijke, verkoelende duik in je eigen zwembad in de achtertuin nemen en lekker van relaxen. Het ultieme genot voor veel mensen. Een genot dat je in Nederland ook kunt hebben, maar dat is voor veel mensen alleen niet vanzelfsprekend. Mari geeft je graag tips voor het aanleggen van een zwembad in de tuin in Nederland, zodat je ook in ons land kunt genieten van een plons in je eigen achtertuin (of huis).

Welke zwembad past bij mij?

Allereerst is het van belang dat het zwembad wel in de tuin past. Heb je een klein stadstuintje, dan zal je niet snel aan een zwembad denken. Maar heb je voldoende grond, dan is het een mooie toevoeging. Er is alleen enorm veel keus en welke is de beste? Als je gaat voor een inbouwzwembad, dan kun je kiezen voor een zwembad met of zonder overkapping of een binnenzwembad die uiteraard geen overkapping nodig heeft. Let er wel op dat wanneer je voor een zwembad kiest, dat er altijd nog onderhoudskosten bij komen en eventueel ook verwarmingskosten, zodat je het hele jaar door van je zwembad kan genieten. Heb je kinderen, dan kan een trapje niet ontbreken. Het geeft je zwembad niet alleen meer flair, maar het is ook een stuk veiliger voor kinderen om in en uit het zwembad te klimmen. Er zijn enorm veel soorten trappen, zoals een rechte trap, een romeinse trap, een hoektrap enzovoort.

Verwarmd zwembad

Wat net al werd benoemd is het verwarmen van het zwembad. In Nederland is het aan te raden om te kiezen voor een zwembad met verwarming. Het zou zonde zijn om een zwembad aan te schaffen waar je het grootste gedeelte van het jaar alleen maar naar kunt kijken. Een verwarmd zwembad is het hele jaar door op temperatuur en heerlijk toeven. De warmte kan komen uit zonnecollectoren, een warmtepomp of een warmtewisselaar. Vanzelfsprekend zijn zonnecollectoren het meest duurzaam.

Comments are closed.