Hawaii Highlights

Hawaii Highlights

Hawaii bestaat uit 137 vulkanische eilanden die allemaal in het midden van de Stille Oceaan liggen. Slechts 7 van deze eilanden zijn bewoond, waarvan Oahu, Maui, Big Island en Kauai de grootste zijn. Om een goed beeld van Hawaii te krijgen, kun je deze eilanden ook het beste allemaal bezoeken. Verblijf ten minste 4 nachten per eiland, zodat je genoeg tijd hebt om elk eiland te ontdekken. Benieuwd welke highlight je per eiland absoluut niet mag missen? Lees dan snel verder.

Oahu: Hanauma Bay

Op zoek naar een waar snorkelparadijs? Rij dan vanaf Waikiki binnen 30 minuten naar Hanauma Bay. Tijdens het snorkelen waan je je in een tropisch aquarium vol prachtige vissen, levend koraal, schildpadden, kreeften en inktvissen.

Maui: Road to Hana

De reis van het dorpje Pa’ia naar het dorpje Hana op Maui is een van de mooiste autoroutes van Amerika. De route is 83 km lang en bestaat uit meer dan 50 bruggen en 600 bochten. Omdat je tijdens deze route de mooiste bezienswaardigheden en uitkijkpunten van het eiland tegenkomt, zul je hier echt een volle dag voor uit moeten trekken. Vertrek dus op tijd en zorg voor een volle tank, want onderweg kom je geen pompstations meer tegen.

Kauai: Waimea Canyon

Op het eiland Kauai mag een bezoek aan de Grand Canyon of the Pacific absoluut niet ontbreken. De Waimea Canyon is een roodgekleurde kloof van ongeveer 900 meter diep en 16 kilometer lang. De rode kleur in combinatie met het vele groen, de watervallen en het uitzicht op de oceaan is werkelijk indrukwekkend te noemen.

Big Island: Hawaii Volcanoes National Park

In dit bijzondere vulkanenpark ligt de actiefste vulkaan ter wereld: de Kilauea. Je vind het park aan de zuidkust van het eiland. Naast vulkanen vind je er ook woestijn en regenwoud. De twee verharde wegen in het park leiden je naar de prachtigste uitzichten en beginpunten van de vele bijzondere wandelroutes!

Meer tips, info of advies over Hawaii

Wil je graag meer tips en advies over Hawaii of daadwerkelijk een reis boeken? Neem dan eens een kijkje op de website van Pacific Island Travel. Zij zijn gespecialiseerd in reizen naar Hawaii en helpen je graag verder!

Comments are closed.