Het ontstaan van de zippo aansteker

Je hoeft niet veel over een aansteker te weten. In feite, met de toenemende druk op de tabaksindustrie en de komst van de gashaard en kachels, gebruiken steeds minder mensen zijn. Maar ook al is de winddichte zippo aansteker vrijwel onveranderd in de afgelopen 77 jaar zijn gebleven, het bedrijf achter deze unieke aansteker is hard gegroeid en heeft zich aangepast aan de huidige grillige markt en zo zijn Amerikaanse status behouden.

De vonk van de Zippo aansteker werd in 1932 uitgevonden door George C. Blaisdell. Hij keek naar een vriend die zat te rommelen met een aansteker in de wind. Voor Blaisdell ging een lampje branden. Hij richtte Zippo datzelfde jaar op, en het bedrijf is inmiddels 82 jaar. 500 miljoen aansteker verkopen later bestaat het bedrijf nog steeds en richt de verkoop van haar producten op 160 landen. Neet als elk groeiend bedrijf diversifieert zippo haar aanbod. Kijk bijvoorbeeld maar eens uit voor de nieuwe Zippo geur, casual kleding lijn en kampeerspullen in vrijwel alle winkels.

De naam Zippo is een afgeleide van de ‘rits’, omdat de oprichter George G. Blaisdell vond dat het een mooi woord was. Sinds 1933 was het de enige keer dat de Zippo aanstekers niet beschikbaar waren op de open markt tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen Zippo Manufacturing haar product uitsluitend aan de Amerikaanse militaire diensten verkocht. In 1936 kreeg Blaisdell een octrooi voor de eerste ooit winddichte aansteker. De oorspronkelijke prijs van een Zippo aansteker was $1,95. Gecorrigeerd voor inflatie, dat is ongeveer gelijk aan $32 vandaag. Nog een par leuke weetjes over de zippo aanstekers:

  1. De Beroemdste advertentie van zippo stonden in de Esquire Magazine in december 1937. De advertentie werd gekenmerkt door een pin-up meisje met de naam “Windy” die sprak over de vele praktische kwaliteiten van de Zippo aansteker. Het daagde u ook de fan test te nemen, zoals Zippo aanstekers zijn bekend winddicht te zijn.
  2. Sinds de Tweede Wereldoorlog had elk marineschip zijn eigen Zippo aansteker die een foto van het schip toont, samen met de naam en het nummer.
  3. Er zijn 400 miljoen zippo’s geproduceerd sinds zijn ontstaan.
  4. Volgens de officiële website van het bedrijf werd een Zippo aansteker ooit gevonden in een gevangen vis. De aansteker deed het nog steeds.
  5. Eenentwintig procent van alle Zippo aansteker eigenaren zijn verzamelaars. Er zijn ongeveer 20 verzamel clubs wereldwijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *