Hoe kies je een goede evenementenlocatie

Wanneer je een evenement of congres gaat organiseren is het van belang dat je de juiste locatie kiest. Een locatie kan een enorm versterkende factor zijn voor het congres of evenement dat je gaat organiseren. Een aantal zaken dienen hierbij meegenomen te worden. Wanneer je deze zaken goed invult weet je zeker dat je congres of evenement een succes gaat worden of dat het in ieder geval niet aan de locatie van je evenement ligt. In deze blog noem ik drie zaken die van belang zijn bij het uitkiezen van een evenementenlocatie.

Geografische ligging

Wanneer je de moeite neemt om een evenementenlocatie of congreslocatie te bezoeken, wil je in ieder geval niet enorm ver hoeven rijden. Zo denk jij er niet alleen over, maar je gasten denken er precies zo over. Kies een locatie die centraal ligt voor al je gasten. Dit kun je vrij simpel realiseren door de woonplaatsen van jouw genodigde met prikkers op een kaart van Nederland te plaatsen en vervolgens draadjes te spannen tussen deze prikkers. Waar de draadjes elkaar kruizen is de perfecte locatie voor jouw volgende congres.

Dichtbij een afrit en station

Het is aannemelijk dat er mensen via zowel de trein als de auto komen. Kies dus een locatie die dichtbij zowel het station als de afrit ligt. Zorg er daarnaast voor dat een medewerker van de evenementenlocatie op het station wordt gezet op de dag van jouw evenement. Dit voorkomt dat je gasten zich al verzorgd voelen op het moment dat ze in de stad aankomen.

Drukte in de stad

Wanneer er op de dag van jouw evenement andere evenementen in de stad zijn, kan het voorkomen dat je locatie slecht te bereiken is. Zorg ervoor dat je goed in kaart hebt of dit het geval is. Soms kun je dit niet altijd verhelpen, dan is het wel verstandig om dit even te vermelden aan je gasten en hierbij een reisadvies te vernoemen.

Succes!

Ik wens je ontzettend veel succes bij het kiezen van de allerbeste evenementenlocatie. Met de zoekopdracht: congreslocatie midden nederland in Google krijg je de allerbeste resultaten.

Comments are closed.