Hoe leer je snel een nieuwe taal

Een nieuwe taal leren kan soms veel tijd in beslag nemen, echter is het mogelijk om een nieuwe taal in 3 maanden tijd te beheersen. Of je nou Engels, Duits, Spaans of Frans wilt leren, de manier waarop blijft bij alle vier hetzelfde. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

De Pareto-principe

De Pareto-principe ofwel de 80/20-principe houdt in dat 80% van onze resultaten voortkomt uit maar 20% van onze acties, inspanning of materiaal. Bij het leren van een nieuwe taal geldt dit ook. Grofweg bestaat het leren van een nieuwe taal uit drie aspecten, namelijk uit materiaal, leertechnieken en de toepassing.

Materiaal

Allereerst is het juiste materiaal cruciaal, zou weet je wat je moet leren. Hierbij geldt ook de 80/20-principe, je hebt namelijk maar een klein aantal woorden, zinnen en grammatica al genoeg om een taal op een gemiddelde nieuwe te spreken. Zo schijnt dat de 10-meest gebruikte woorden al goed zijn voor 25% van alle gebruikte woorden. Door simpelweg een boek te kopen met de meest gebruikte woorden in die taal kan je al in twee maanden tijd door elke dag 50 nieuwe woorden te leren al op ruim 80% begrip zitten.

Leertechnieken

De tweede aspect is leertechnieken. Niet alleen het juiste materiaal maar ook door de juiste leertechnieken toe te passen kan je al snel een nieuwe taal leren. De keyword hierbij is gespreid leren en veelvuldig herhalen. Zo is studeren in korte sessies effectiever dan studeren in langere sessies. Het beste is daarom om drie keer 20 minuten te studeren in plaats van 1 geheel uur.

De toepassing

Niet geheel onbelangrijk is de toepassing van de nieuwe taal. Ook al ken je de 100 meest gebruikte woorden, het belangrijkste is dat je deze ook daadwerkelijk toepast. Om een taal echt vloeiend te spreken is het belangrijk zo vaak mogelijk te oefenen met echte personen, het liefst native speakers. De beste manier om iets te leren is natuurlijk om het toe te passen.

Er zijn natuurlijk speciale taaltrainingen die je kunnen helpen een nieuwe taal te leren. Zoals een taaltraining Engels of een taaltraining Duits. Meer informatie hierover vindt u op de website van interlect-groep.nl

 

 

 

 

 

Comments are closed.