Hoe zorg ik ervoor dat de openingsdans op mijn bruiloft met DJ goed verloopt?

Een bruiloft is een groot feest waar jij en jouw grote liefde lekker kunnen genieten van elkaar en van familie, vrienden en kennissen. De muziek van een DJ met saxofonist zorgt ervoor dat de bezoekers in de feeststemming raken en daardoor volop kunnen dansen. Het verliefde stel kan beslissen om het feest af te trappen met een openingsdans. Het is een mooie traditie die door de jaren heen aan veel verandering is ondergaan. De keuze voor de invulling van de dans is aan het bruidspaar en daardoor is er veel keuzevrijheid in de passen en de muziek. In dit artikel worden vijf belangrijke tips gegeven die bij de voorbereiding en uitvoering van de openingsdans zeker van pas komen.

Tip 1. Maak afspraken met de DJ.

Het mooiste is als de DJ de dans even leuk inleidt door kort een verhaaltje te vertellen. Dit kan bijvoorbeeld over de eerste ontmoeting met het stel of een korte uitleg van waarom voor het liedje gekozen is als daar een leuk verhaal achter schuilt. Hierdoor grijp je met de aankondiging de aandacht van het publiek en kan je met een grapje uitstekend het ijs breken voor het bruidspaar om de dans te gaan beginnen. Het is ook handig om af te spreken met de DJ welk liedje daarna gedraaid wordt, omdat je wil dat na overgang er ook even geklapt kan worden.

2. Neem een liedje waar jullie beiden goede herinneringen aan hebben.

Er is vast een heerlijk nummertje waar jullie samen een paar keer lekker gedanst op hebben. Of kijk anders een keer op Spotify voor een leuk nummertje in een bepaald genre dat jullie beide leuk vinden. Zorg dat hier overeenstemming over is en dat je beiden uitkijkt naar het klinken van dit liedje. En onthoudt dat geen liedje te gek is! Als deze maar passend is bij het echtpaar en het feest.

3. Houdt de dans kort of zorg voor een stukje spanning.

Het is leuk als je een dans ingestudeerd met jouw partner zodat jouw dans er goed uitziet. Bij een moeilijkere dans kan het handig zijn om een begeleider in te huren zodat deze jullie de juiste bewegingen aan kan leren en tips kan geven om de dans zo leuk mogelijk te maken. Wil je het heel intiem houden en even schuifelen met jouw partner dan kan dat, maar zorg dan dat de dans niet te lang is. Zo blijft de aandacht bij jullie en gaan mensen zich niet vervelen. Het kan ook leuk zijn om na een tijdje geschuifeld te hebben opeens upbeat muziek te laten draaien.

4. Wacht niet te lang op de openingsdans.

De dans kan de nodige spanning meebrengen en dus is het verstandig om hier niet te lang mee te wachten.

5. Mislukt er een pasje? Ga door met een glimlach!

Het kan dat er iets mislukt zoals dat je even uit de maat loopt of iemand op de ander zijn teen staat. Ga dan gewoon rustig verder dansen met een glimlach op je gezicht, want niemand zal je hierop aankijken als je een foutje maakt. Het gaat er namelijk om dat jullie het naar je zin hebben en daar wil iedereen voor zorgen door het gezellig te houden.

Comments are closed.