Hoeveel betaal jij voor een hotel?

Laatst ging ik een hotel boeken en wist niet wat ik meemaakte. De prijzen die ik tegenkwam waren stukken hoger dan ik had verwacht en dat zorgde ervoor dat ik toch maar geen hotel heb geboekt. Ik ben toen op onderzoek uit gegaan en kwam erachter dat het helemaal niet de schuld van de hotels was, maar de schuld van vergelijkingssites. Deze sites zorgen er namelijk voor dat prijzen onnodig hoog gehouden worden. Daar heb jij als potentiƫle hotel gast meer last van dan je denkt.

Waarom?

De reden waarom je daar meer last van hebt dan je op het eerste moment zou denken is best simpel. Vergelijkingssites verplichten hotelsĀ namelijk om zoveel mogelijk de prijzen gelijk te houden. Wanneer iemand echter boekt via een dergelijke website, betaalt het hotel een bepaalde marge. Dit gaat natuurlijk direct van de omzet van de kamer af. Logischerwijs betekent dit dat je deze marge betaalt bovenop de kamerprijs. Echter betaal je deze niet alleen wanneer je boekt via de bookingsite, maar ook wanneer je boekt via de hotel website. De prijzen moeten gelijk blijven. Het is echter wel mogelijk om een beetje extra korting te krijgen. Dit zit vaak niet bij de algemene prijs in, maar bij de extraatjes die je kunt krijgen bij je boeking. Dit bed and breakfast Hilversum geeft bijvoorbeeld 20 procent extra korting op het ontbijt wanneer je via hun website boekt.

Hoe ga je te werk?

Het is eigenlijk vrij simpel. Websites als booking.com zijn prima wanneer je graag op zoek wilt gaan naar het hotel dat het beste aansluit bij jouw wensen. Waak er echter voor dat je niet zomaar een hotel boekt. Zoek eerst naar de website van het hotel zelf. Wanneer zij een mogelijkheid hebben tot het boeken van een hotel, zorg je ervoor dat je via hun boekt.

Fijne vakantie!

Ik wens je een hele fijne vakantie!

Comments are closed.