Hoeveel schadevrije jaren heb ik opgebouwd?

Het is belangrijk dat u een goede autoverzekering afsluit. Het is vaak moeilijk om een goede te kiezen. Daarom is het belangrijk om goed naar de beoordeling van de dekking te kijken. Ook de beoordeling van de klantenservice en de schadeafdeling moet in orde zijn. De klantenservice kunt u testen door een paar keer gerichte vragen te stellen en dan te beoordelen hoe u geholpen wordt. Zijn de medewerkers van de klantenservice goed bereikbaar? Wordt de telefoon snel opgenomen? Hoe lang duurt het voordat je antwoord via de mail krijgt? Het is dus verstandig bij het afsluiten van een autoverzekering goed naar de beoordelingen van verzekeraars te kijken. Zijn de klanten tevreden over de dekking van de auto? Is er  sprake van kleine lettertjes? Zijn er andere problemen? Werd de schade snel verwerkt of moest er veel onderhandeld worden? Hoe snel wordt een opgegeven schade uitbetaald? Dit zijn een aantal punten waarop je de verzekeringsmaatschappij kunt en moet beoordelen.

 

Verborgen kosten

We weten allemaal dat de hoogte van de premies de laatste jaren behoorlijk zijn afgenomen. Soms kiezen verzekeraars voor het laten betalen van wijzigingen. Op deze manier kunt u dan toch voor vervelende verrassingen komen te staan. Indien u bijvoorbeeld uw overeenkomst wilt beëindigen of wilt prolongeren dan kunnen er kosten worden gerekend. Neem daarom alle voorwaarden goed door. Op deze manier kunt u voorkomen dat er onverwachte kosten zijn.

Bij een wijziging kunnen de verzekeraars ook kosten berekenen. Dat kan gebeuren bij bijvoorbeeld het omzetten van een Allrisk Dekking naar een WA Beperkt Casco dekking. Indien u dan na 10 jaar de verzekering wilt omzetten naar een WA-autoverzekering, kunnen er nogmaals kosten in rekening worden gebracht. Zelfs voor het doorgeven van een adreswijziging zijn er maatschappijen die daar kosten voor rekenen. Ook kunnen er beëindigingskosten worden berekend.

 

Schadevrije jaren

Het is heel belangrijk om te kijken naar het aantal schadevrije jaren. Het is een fijne gedachte om als beginnend bestuurder te starten met een bonuskorting. U krijgt dan een aantal jaren toegewezen. Ieder jaar, dat u schadevrij rijdt, wordt het aantal schadevrije jaren verhoogd. Uw bonus zal daardoor verder oplopen. Er zijn verzekeringen, waarbij u bij het opgeven van de eerste schade niet zakt op de bonusladder. Er zijn ook maatschappijen die al bij het opgeven van een eerste schade u een aantal treden op de bonusladder laat zakken. Hierdoor neemt de bonuskorting aanzienlijk af. Het is mogelijk dat u meer premie moet gaan betalen. De bonuskorting kan in de loop der jaren oplopen tot 75% of zelfs 80% op de nominale premie. Door deze maatregel proberen de verzekeraars ervoor te zorgen dat u voorzichtiger gaat rijden.

Voordat u besluit welke verzekeraar u wilt nemen moet u er een aantal met elkaar vergelijken. Lees alles goed door. Ook de kleine lettertjes als ze er zijn. Een goede tool om autoverzekeringen vergelijken is overstappen.nl. Het aantal schadevrije jaren die u opgebouwd heeft ziet u jaarlijks op uw rekeningafschrift.

Comments are closed.