HPL vloermaterialen

Bij laminaat denkt iedereen al snel aan een houtenvloer, maar je hebt ook HPL volledig uitgeschreven is dit high pressure laminate. Een laminaat soort dat wordt gemaakt onder hoge druk en warmte . Het bestaat uit lagen cellulosevezels deze worden met thermohardende harsen geïmpregneerd. Dit zorgt voor een stevige platen. HPL kan voor verschillende oplossingen worden gebruikt. Je kan het inzetten om er meubelen van te maken denkend aan tafels, kasten en stoelen. Daarnaast is ook te gebruiken als beplating van de je binnen wanden. Het heeft namelijk verschillende voordelen ten opzichte van bv een behang of ene geverfde muur.

Door dat het niet poreus is, is het makkelijk schoon te maken en een betrekkelijk hygiënisch oppervlak in vergelijking met andere oppervlaktes. Veder kan het goed tegen hitte en vochtige omstandigheden. Het slijt niet snel kan goed tegen stootjes en is kras vast. Dit komt doordat er Melaminehars verwerkt zit in het product, dit is namelijk een van de hardste synthetische harsen die er gemaakt worden. Het behoud zijn kleur, hierdoor is het ook ideaal om het te gebruiken als materiaal voor een meubel. Als laatste is het onderhoudsarm. HPL is bij verschillende bedrijven te verkrijgen in een brandvertragende  uitvoering. Hierdoor is het redelijk brandbestendig.

Over het algemeen kent HPL verschillende uitvoeringen. Hiermee bedoelen we niet dat de een brandbestendig is en ander niet, maar dat de textuur en kleuren anders kunnen zijn. Als je HPL gaat gebruiken kan je spelen met structuren in je omgeving. Dit levert een speelse uitvoering omgeving op.

Laminaat is dus niet alleen iets voor op de grond, maar kan op verschillende manieren worden ingezet. Hierdoor kan je het in verschillende dingen terug laten komen en spelen met de omgeving die je hebt. Daarbij is het onderhoudsarm  en zit er weinig slijt op. Eind conclusie het is een ideaal bouwmateriaal

Comments are closed.