Huis kopen zonder vast contract

Een huis kopen is zeker voor starters op de huizenmarkt erg moeilijk. Anno 2018 is het vrij lastig om een hypotheek rond te krijgen, zeker wanneer je geen vaste aanstelling hebt of in het bezit bent van een flexcontract/uitzendcontract. De regels rondom het krijgen van een hypotheek zonder vast contract of met een tijdelijk contract zijn ontzettend aangescherpt. Toch is het zeker nog mogelijk om een huis te kopen met een tijdelijk contract.

Voorwaarden huis kopen zonder vast contract

Een huis kopen is iets waar je goed over na moet denken. Kan ik het financieel wel betalen? En wat als ik zonder werk kom te zitten?

Indien je daar al goed over na hebt gedacht en toch de stap wil gaan wagen en in het bezit bent van een tijdelijk contract dan is het goed om te weten dat er een aantal strenge voorwaarden worden gesteld bij de verstrekking van een hypotheek met tijdelijk contract.

Zo kun je een hypotheek krijgen als je in het bezit bent van een intentieverklaring van je werkgever. Hierin staat bijvoorbeeld dat wanneer je goed blijft functioneren je werkgever de intentie heeft je daar te laten werken. Dit wil niet zeggen dat je recht hebt op een vaste aanstelling.

Daarnaast kun je – mocht je werkgever geen intentieverklaring willen ondertekenen – je inkomen van de laatste drie jaren overhandigen bij je hypotheekadviseur. Hierbij geldt wel dat het laatste jaar genomen word als uitgangspunt. Dus mocht je het afgelopen jaar een heel stuk minder inkomen hebben ontvangen dan is dat jammer maar helaas en zul je het daarmee moeten doen.

Als je via een uitzendbureau aan het werk bent en bijvoorbeeld een fase a contract hebt dan is het ook mogelijk om een hypotheek te krijgen. Informeer hiervoor goed bij je uitzendbureau en de eventuele mogelijkheden tot het verstrekken van bijvoorbeeld een intentieverklaring of vaste aanstelling.

Comments are closed.