Wat is het verschil tussen een warmtepomp en een zonneboiler?

Wat is een warmtepomp?

In de winter kan het wel eens koud zijn in huis. Je hebt dan al snel de neiging om de verwarming aan te doen. Je kunt echter beter voor een warmtepomp kiezen, deze houdt het huis in de winter namelijk warm en in de zomer koelt het de woning. Deze warmtepomp maakt gebruik van energie die gehaald wordt uit natuurlijke bronnen. Wist je dat de warmtepompen zeer efficiënt en energiezuinig zijn? Uit onderzoek is gebleken dat van de natuurlijke energiebronnen de warmtepomp per kWh minimaal 4 kWh terug geeft.

Veel energie van deze warmtepomp wordt uit de grond gehaald, maar ook uit de omgevingslucht of uit het water, daarom is het ook gratis. Een warmtepomp gebruikt niet veel energie, je kunt deze pomp op afstand bedienen, bijvoorbeeld via internet. Het geeft je hiervoor veel voordelen, waar je ook bent, als je merkt dat het thuis wat te warm is dan laat je de warmtepomp alvast koelen zodat wanneer je thuis komt het huis aangenaam is qua temperatuur. Ook wanneer je terug komt van vakantie kun je de warmtepomp alvast zijn werk laten doen zodat je niet in een kil huis terugkomt in de wintermaanden. De warmtepomp is een energiezuinige investering waardoor je goed bezig bent voor jezelf en voor het milieu. Het is voor jou een goede investering waar je veel voordelen mee krijgt en voor het milieu is het ook veel beter, denk daarom aan je portemonnee en aan het milieu en kies voor een duurzame investering, de warmtepomp.

Wat is een zonneboiler?

Als het over de zonneboiler gaat, dan gaat het over een installatie die het water kan verwarmen door gebruik te maken van de zon. Dit warme water kan dan worden gebruikt bij de warmwaterkraan maar ook wanneer je een douche of een bad gaat nemen. Helaas is Nederland geen heel zonnig land, maar we kunnen hier toch gebruik maken van een zonneboiler. Je kunt namelijk veel energie besparen door gebruik te maken van de zon. Per jaar kun je gemiddeld 50 tot 60% besparen op het gasverbruik voor warmwater. De precieze hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van het huishouden en het warmwatergebruik.

Wist je dat er verschillende zonneboiler-systemen bestaan? Als je nu ook interesse hebt in een zonneboiler en energie wilt besparen, dan is het de investering meer dan waard. Er kan gekozen worden voor een bedrijf dat alles bij je komt regelen en dan kun je binnen een paar dagen vaak al genieten van de voordelen. Zeker in de zomermaanden kun je veel energie besparen en deze kan dan ook in de winter weer gebruikt worden. Het hele jaar houd je dus rekening met het milieu en ben je met je portemonnee en het milieu bezig. Dit is een goede investering waar we allemaal een voorbeeld aan kunnen nemen, want het is goed om te investeren in het milieu zodat we niet zo’n warme aarde krijgen, maar gewoon prettig door kunnen leven in een goed klimaat. Interesse in de zonneboiler? Dit is een goede en duurzame investering.

Comments are closed.