Kaasschaaf kopen?

Wij als Nederlanders staan natuurlijk vooral bekend om het feit dat wij zoveel kaas eten. Er komen heel veel toeristen vanuit het buitenland naar Nederland om kaas te kopen. Wij als Nederlanders zijn natuurlijk hartstikke blij met deze interesse uit het buitenland. Maar zelf nuttigen wij ook op regelmatige basis een stukje kaas tijdens een borrel. Of we gebruiken kaas als broodbeleg natuurlijk. In het laatste geval maken wij natuurlijk gebruik van kaasschaven om de kaas in gelijke plakjes te schaven. Kaasschaven zijn op heel veel plekken in Nederland te koop. En ze zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten. Ben je benieuwd naar de geschiedenis van kaasschaven en welke soorten je in Nederland kunt kopen? Kijk dan snel verder.

De geschiedenis van de kaasschaaf

De geschiedenis van de kaasschaaf bevind zich in Noorwegen. Daar woonde een timmerman die in 1925 de kaasschaaf heeft uitgevonden. Toen de kaasschaaf werd uitgevonden was er natuurlijk maar één soort kaasschaaf. Inmiddels zijn er talloze varianten op bedacht. Bijvoorbeeld een grote, een stevige of juist kleine kaasschaven.

Ons kaasschaaf assortiment

Bij ons kunt u online verschillende soorten kaasschaven kopen. Wij hebben bijvoorbeeld de dutch kaasschaaf Boska. Deze heeft een handgeschilderd handvat. Het deel waarmee de kaas wordt geschaafd is gemaakt van RVS en de kaasschaaf is 15 cm lang. Bij ons kunt u ook terecht voor een kaasrasp. Deze is bedoeld voor het snijden van geraspte kaas. Het werkt erg makkelijk en u heeft binnen korte tijd heerlijke geraspte kaas. De kaasrasp heeft een houten handvat waardoor het makkelijk te gebruiken is. Wij hebben ook een mini kaasschaaf. Deze neemt erg weinig ruimte in beslag wat ideaal is voor als u deze bijvoorbeeld mee wilt nemen op reis. De kaasschaaf is 13 centimeter lang, en het blad is gemaakt van RVS. Deze kaasschaaf is erg populair dus koop deze snel voordat hij niet meer verkrijgbaar is!

Comments are closed.