Waar kun je terecht voor scriptiehulp?

Op internet barst het van de aanbieders voor scriptiehulp, scriptiebegeleiding en het nakijken van scripties. Bij het intypen van het woord ”scriptie nakijken” op Google verschijnen vele zoekresultaten. Ook op Marktplaats kun je diverse scriptiehulpen vinden.

Het is goed om je uitgebreid te informeren over de vele bureaus en particuliere aanbieders. De kwaliteit verschilt namelijk aanzienlijk. Het is moeilijk om vooraf in te schatten welke kwaliteit er geboden wordt. Weet echter dat het nakijken van scripties een vak apart is en dat er heel weinig mensen zijn die het goed kunnen.

Ook de service verschilt. Het ene bureau biedt enkel een taalcorrectie aan, bij het andere bureau kun je je scriptie ook na laten kijken op structuur en inhoud. Om een complete service te krijgen is het aan te raden om het ‘volledige pakket’ te nemen, namelijk een controle op taal, structuur én inhoud. Zo weet je zeker dat alle facetten van je thesis of verslag worden nagekeken. Daarnaast heeft een corrector die een wetenschappelijk verslag ook inhoudelijk van feedback kan voorzien een streepje voor op iemand die enkel de taal kan nakijken. Hij of zij zal de scriptie sneller en beter kunnen begrijpen, en dus ook beter kunnen corrigeren op taal en zinsstructuren. Daarnaast is de vorm (de manier waarop zinnen zijn geformuleerd) afhankelijk van de inhoud, en omgekeerd. De inhoud komt dus beter tot zijn recht als het taalgebruik goed is.

 

Ook de prijs is van belang. Het is bekend dat studenten meestal een relatief laag budget hebben. Het is niet per se zo dat een aanbieder die een hogere prijs vraagt voor zijn diensten daadwerkelijk een betere kwaliteit levert. Er zijn scriptiebureaus die hun product ”mooier kunnen verkopen” dan het daadwerkelijk is. Wees er dan ook op beducht dat aanbieders die een veel hogere prijs vragen dan hun concurrenten vaak een sluwe marketingstrategie volgen en de fijne kneepjes van marketing kennen.

Vind je de prijs van scriptiebureaus te hoog en zoek je een particuliere scriptiehelper? Ga dan naar de alternatieve marktplaats voor scriptiehulp en plaats daar een advertentie met de specifieke eisen en hulpvraag.

Comments are closed.