Kungfu Apeldoorn, Ng Ying Kuen

Sportschool “Long Juan Feng” Apeldoorn

Ng Ying Kungfu is de kunst van de “vijf dieren” en word onderwezen in Apeldoorn. De “Long Juan Feng” martial arts school in Apeldoorn is opgericht door sifu Patrick van Steen en sifu Douwe ter Horst. Het Ng Ying Kung Fu is een zuid Chinese vechtsport, sommigen zeggen zelfs dat zuidelijke Kungfu stijlen de voorloper van Japans karate is.

Het Ng Ying Kuen heeft veel onderdelen zoals: vormen met en zonder wapens, zelfverdediging, sanda sparren, qi qong en tai chi chuan. Ook worden er verschillende meditatie vormen gegeven binnen de Ng Ying Kungfu stijl.

Vormen zijn meer een soort kata”s te vergelijken met een schijngevecht. De zelfverdediging  van het Ng Ying Kungfu is zeer effectief, direct en toepasbaar, dit word beoefend met een partner.

 

Het Sanda sparren is Chinees Kickboksen waarbij stoten, trappen, knietjes maar ook been pakkingen zijn toegestaan.

Het Qi Qong zijn speciale oefeningen voor het opwekken van energie, gezondheid en kracht.

Ng Ying Tai Chi Chuan is een interne vechtkunst waarmee je innerlijke rust en balans vind maar ook goed is voor de motoriek  en de gezondheid.

Meditatie vormen en ademhalingsoefeningen zijn voor innerlijke rust en ademen met een ontspannen houding.

De lessen worden gegeven door sifu Patrick van Steen uit Apeldoorn. Patrick wordt geassisteerd  door Douwe ter Horst ook een leraar van het Ng Ying Kuen.

Wat het leuke is aan met name het Ng Ying Kungfu is dat iedereen er van kan leren en dat de lesstof zo breed  gevarieerd  en uitdagend is dat het gewoon niet saai word.

De prijzen zijn laag en goed betaalbaar  bij de Ng Ying Kungfu Academy te Apeldoorn en iedereen is van harte welkom om een gratis les te komen volgen.

Sportschool Apeldoorn: Long Juan Feng biedt ook workshops en clinics aan voor scholen en bedrijven.

Bekijk de website:

http:/www.kungfu-apeldoorn.jimdo.com

Long Juan Feng Sportschool Apeldoorn is erkend door de W.K.K.O. World Kenpo Kaikan Organisation die als paraplu organisatie de kwaliteit van de leraren en lessen toetst.

Ook is Ng Ying Kungfu Apeldoorn bezig met het opzetten van VKA Verenigde Kungfu Scholen Apeldoorn bekijk de website hier:

http://www.vka-kungfu-apeldoorn.jimdo.com

 

Comments are closed.