Logistiek in de toekomst

Er worden vaak voorspellingen gedaan over de toekomst, zo ook over export en de logistiek in de toekomst. Bij deze een aantal van de soms wat aparte voorspellingen voor de toekomst. De eerste voorspelling is dat de macht niet meer in het wetsten ligt, maar dat het Oosten ook een steeds betere macht en economische positie zal verkrijgen. Doordat het klimaat zal veranderen is export via de Noorderlijke zee een stuk makkelijker doordat hier water routes vrij zullen komen in de toekomst. Aan de andere kant zullen al betaande routes weer verdwijnen door het extreme weer.

Andere export voorspellingen
Naast bovenstaande voorspellingen worden er nog meer voorspellingen gedaan over de toekomst. In de toekomst zullen steden minder druk worden doordat de export ook veel ondergronds zal gaan en dat het vervoer van mensen ook anders zal worden. Export zal een stuk makkelijker en sneller worden in de toekomst. Steden worden nog meer het hart van de logistiek. Verder denkt men als derde scenario, dat vervoer dus logistiek veel minder verre afstanden hoeft af te leggen in de toekomst. 3D printers zullen een grotere rol krijgen en hier kunnen alle goederen uit geprint worden waardoor niet alles meer ver vervoer hoeft te worden.

Export op dit moment
Op dit moment worden goederen vervoerd via schepen, treinen en vrachtwagens. In de toekomst kan dit dus een hele andere wending gaan krijgen door veranderingen van het klimaat, mogelijkheid van vervoer en dergelijke. Verwachting is dat het exporteren van goederen in de toekomst veel meer ondergronds zal gaan om verkeersdrukte te voorkomen. Verder wordt er verwacht dat het vervoeren van goederen in de toekomst ook een stuk sneller en gemakkelijker zal gaan. Daarnaast wordt het vervoeren van goederen in de toekomst ook minder noodzakelijk doordat men alles zelf kan maken met de 3D printers. We zijn benieuwd wat het echt gaat worden in de toekomst!

Comments are closed.