De mooiste camperroutes van Nieuw-Zeeland

Camper huren Nieuw-Zeeland? Absolute aanrader! Nieuw-Zeeland bestaat uit twee grote eilanden, welke eenvoudig met een camper te verkennen zijn. Onderweg geniet je van prachtige landschappen en de veelzijdige natuur die het land te bieden heeft. Let er wel op dat de afstanden in Nieuw-Zeeland erg groot zijn en je hier bij het plannen van een route rekening mee moet houden. Benieuwd naar de mooiste routes en meest gereden routes van Nieuw-Zeeland? Wij hebben ze hieronder voor je uitgezet!

Route Noordereiland (3 weken)

Met deze camperroute ontdek je absoluut het beste dat het Noordereiland te bieden heeft. Na een bezoekje in Auckland reis je door naar Rotorua. Rotorua ligt in een gebied met veel geothermische activiteit. Deze vulkanische activiteit zorgt niet alleen voor stoom uit de grond, maar ook voor warmwaterbronnen, modderpoelen en hydrothermische meren. Vervolgens rijd je via Gisborne en Napier (langs de wijngaarden en surfstranden) door naar de gezellige hoofdstad Wellington. Deze bruisende en culturele stad is het zeker waard om meer dan een dag te verblijven. Wanneer je weer genoeg hebt van de stad, rijd je door naar het Tongariro National Park. In dit spectaculaire park zie je een grote diversiteit aan landschappen op een relatief klein gebied. Via Taupo (het grootste meer van het land) en Waitomo (gigantisch grottenstelsel) reis je vervolgens weer terug naar Auckland, waar je de camper weer inlevert.

Route Zuidereiland (3 weken)

Deze route brengt je langs de mooiste highlights van het Zuidereiland. Nadat je in Christchurch je camper hebt opgehaald, rijd je door naar Kaikoura. Hier is de kans op het spotten van walvissen en orka’s zeer groot! Ook een kajaktocht in het prachtige Abel Tasman National park is aan te raden. Met een beetje geluk wordt je tijdens deze tocht vergezeld door zeehonden en pinguïns. Vervolgens rijd je door naar het gletsjergebied van Fiordland. Hier is de weg ernaartoe soms nog mooier dan de bestemming zelf. Fiordland is het grootste nationale park van Nieuw-Zeeland en is vanwege de speciale geologie, landschap, flora en fauna uitgeroepen tot werelderfgoed gebied. Na een bezoekje aan Milford Sound (bekendste fjord) rijd je via de oostkust terug naar Christchurch.

Route combinatie Noordereiland en Zuidereiland (4 weken)

Heb je vier weken de tijd? Dan is deze route een absolute aanrader. Het wordt ook wel dé klassieke route genoemd, waarbij je van het Noorder- naar het Zuidereiland reist. Je reis begint in Auckland, waarna je doorreist naar de Bay of Islands (indrukwekkende baai) en Coromandel (schitterend schiereiland). Vervolgens rijd je door naar het geothermische wonder van Rotorua en Taupo. Hier vind je spectaculaire geisers en borrelende modderpoelen. Voordat je de oversteek naar het Zuidereiland maakt, is een bezoekje aan de hoofdstad Wellington absoluut aan te raden. Eenmaal aangekomen op het Zuidereiland rijd je via Abel Tasman National Park door naar het indrukwekkende Fiordland, met als hoogtepunt Milford Sound (bekendste fjord). In Christchurch lever je uiteindelijk de camper weer in.

Bovenstaande routes zijn enkel suggesties. Boek je je camperreis bijvoorbeeld via Cheap Campers, dan is de reis volledig aan te passen aan jouw persoonlijke wensen!

Comments are closed.