Nachtegaal Master Tournament 2014.

Zaterdag 15 november 2014, opende het Golden Tulip te Lisse haar deuren voor het PDPA (Pro Tour Tournament). Daar waar de echt grote jongens gingen strijden voor een prijzenpot van ongeveer 30.000 euro en de nodige punten voor de ranking. 97 deelnemers hadden zich ingeschreven voor deze editie van het Pro Tour Tournament “on the road to Purfleet”.

Gedurende de dag zagen we dan ook zeer aantrekkelijke partijen, met echte highlights.
Na enkele rondes waren we aangekomen bij de laatste zestien. En de gevestigde namen zaten er bijna nog allemaal in, met uitzonderingen daar gelaten. We zullen maar zeggen morgen is het weer een andere dag met nieuwe kansen voor deze spelers. Dat is toch wel het mooie van deze opzet als tweedaags evenement. Een ieder was dan ook zeer te spreken over de sfeer en de gemoedelijkheid tijdens deze festiviteit.

Aangekomen bij de ¼ finales ging het erom spannen, gezien de namen die er nog in zaten beloofde dit een mooie ronde te worden. Natuurlijk was de blikvanger de partij van Raymond van Barneveld tegen Roland Scholten. Daar waar wij de hele dag echt hebben staan te genieten van de “Raymond nieuwe stijl”, zullen we maar zeggen. Wat heeft die man partijen laten zien en mocht hij het onder andere opnemen tegen ons allen bekende Roland. Alles wat er klopte gedurende de dag was er op dat moment even niet, waar Roland door constant en standvastig als die is, zijn dubbels wél wist te pakken en met 3-1 won, waardoor voor velen de eerste verrassing een feit was, gezien de vorm waar Raymond in verkeerde. Toch een compliment naar Roland voor deze prestatie.

De andere verrassing was de partij tussen deze dater en Phil Taylor op een paar borden daarnaast. Daar de strijd gelijk opging was het Mick van Ierse afkomst die de beslissende set in zijn voordeel wist te beslissen. Dus verrassing twee was ook een feit. De andere twee kwartfinales gingen respectievelijk tussen Colin Lloyd-Ronnie Baxter met een eindstand van 3-1 voor Colin.
Terry Jenkins tegen Dennis Priestley werd een overwinning voor Terry met 3-1.

De ook in uitstekende vorm verkerende Colin Lloyd mocht het on stage gaan opnemen tegen onze Roland Scholten. Daar waar Roland erg sterk begon en de eerste leg nog won, was Colin die daarna het heft in handen nam. En door erg sterk voor de dag te komen terecht de winnaar werd met 3-0 in sets en Roland opzij zette.

De andere halve finale werd gespeeld tussen Mick Mc Gowan en Terry Jenkins en was van een zeer hoog niveau. Mick gooide drie 180-ers en won met 3-1.

Rond 18.00 uur zat iedereen klaar voor de finale. Mick Mc Gowan begon goed en won de eerste leg, maar Colin Lloyd kwam terug en won de eerste set. Ook de tweede set ging goed voor Colin; het was 2-0. Mick opende de derde set met 180 en finishde de eerste leg met 122. Helaas, dat mocht niet baten want Colin kwam terug en won ook de derde set. Dus de winnaar van de eerste dag van het Nachtegaal Master Tournament was een terechte winnaar, waar de organisatie na een prachtige dag trots op kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *