OAB – onderwijsachterstandenbeleid, een hele mondvol.

De meeste scholen hebben inmiddels al wel met OAB te maken gehad. Zij bieden namelijk al ruim vier decennia lang betere kansen aan kinderen met onderwijsachterstand. Voor dat woord zijn we maar al te blij dat er een afkorting voor is. Vaak lopen jongeren achterstand op om een de meest uiteenlopende redenen. Daarom is een centraal punt die dit dekt een uitstekende oplossing. Middels de OAB  is namelijk veel mogelijk voor uw leerlingen. Zodat zij toch een kans kunnen krijgen. Dit is echter niet altijd even makkelijk, gepast advies hierin is dus een goede uitkomst.

Bent u benieuwd naar wat de OAB voor u betekenen kan en hoe dat precies in zijn werking gaat? Bij Sardes kunt u gepast advies krijgen, gebaseerd op uw situatie. Zodat uw leerlingen de juiste kansen krijgen om hun onderwijsachterstand bij te werken.

OAB

Het onderwijsachterstandenbeleid is dus een goede uitkomst voor diverse leerlingen. Denk aan jongeren met sociaaleconomische problemen, culturele en/ of taalkenmerken. Zij lopen vaak het meeste risico om hiermee te maken te krijgen. Gelukkig zijn er voor hun maatregelen voor extra onderwijskansen.

De dienstverlening, als tussenpersoon, is gepast advies in uw situatie. Ondersteuning bij de inhoudelijke invulling, uitvoering en evaluatie van het OAB. Dat is wat het is, kort samengevat. Hieronder vallen diensten als evaluatie van het huidige beleid en eventuele verbetering. Ook een dienst als het begeleiden en inrichten van de schakelklassen of een zomerschool behoort tot de mogelijkheden

Werkwijze

Het is belangrijk voor de jongeren dat dit op de achtergrond goed geregeld is. Zij verdienen immers, om wat voor reden dan ook, een goede kans op passend onderwijs. Dit houdt dan ook niet op bij de school. Zij zijn namelijk ook afhankelijk van externe invloeden voor OAB. Daarom wordt er ook ondersteund in rekenkamers, bij gemeenten en de landelijke overheid. Dit zodat alles zo goed mogelijk op elkaar afgestemd is!

Contact opnemen

Bent u benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn van ondersteuning bij de invulling en uitvoering van de OAB? Dan bent u bij hen aan het juiste adres, zij hebben alles in huis om u uitstekende te kunnen ondersteunen!

Comments are closed.