Onderga de helende werking van een ontspannende massage

Een ontspannende massage laat op een aangename manier toe de fysieke en mentale staat van het lichaam alsook spierpijn te verlichten.

Wat is ontspannende massage?
Het geven van een ontspannende massage is een oude manuele techniek die in bijna elke cultuur bestaat. Omdat sommige van hen er dieper op zijn ingegaan, zoals bijvoorbeeld de oriƫntaalse, zijn hun massagescholen daarom beter bekend en worden ze gewaardeerd.
Er zijn verschillende technieken, maar bijna allemaal zijn ze zeer zacht van aard en dienen ze ter ontspanning. In tegenstelling tot therapeutische massages die op zeer gevoelige plaatsen worden gegeven vanwege de kwaal die behandeld moet worden. Vandaar is het geven van pijnprikkels soms onvermijdelijk om de kwaal te genezen.

Hoe kan een ontspannende massage helpen?
De basis- en hoofdfunctie van een ontspannende massage is, zoals de naam al doet vermoeden, om te ontspannen. Ze dient dus niet om kwalen te behandelen. Wel kan ze indirect leiden tot een verbetering van milde spierproblemen. Een ontspannende massage helpt voornamelijk gestreste mensen, mensen die een angstproces ervaren en
mensen met een depressie. Zoals voorgaand aangehaald kan het ook milde spierpijn verlichten, zoals bij een lumbago, cervialgie, etc. In geval van ernstige pijnen is een therapeutische massage altijd beter.

Hoe verloopt een ontspannende massage?
Normaal gesproken wordt er een ontspannende massage gegeven op een brancard of tatami waarbij de patiƫnt zo min mogelijk kledij draagt en wordt bedekt met handdoeken. Meestal wordt een olie aangebracht om de handen te verzachten. Deze olie bevat al dan niet essence.
Met zachte en ontspannende muziek op een rustig volume wordt de sessie begeleid. De masseur zal kneden op drukpunten op uw lichaam en misschien in sommige gevallen zelfs een beetje dieper, maar dit zal u niet als vervelend ervaren. De hele sessie duurt ongeveer 40 minuten tot 1 uur.

Comments are closed.