Ondertiteling selecteren in Popcorn Time

Popcorn Time zou zo populair niet zijn als je niet de mogelijkheid had om ondertitels te activeren. Door het zelf kunnen kiezen van een gewenste ondertiteling, hebben de makers van Popcorn Time een enorme doelgroep te pakken gekregen. Middels een paar simpele handelingen kun je kiezen uit de beschikbare ondertitels of een eigen ondertitelingbestand toevoegen vanaf je computer.

Een ondertiteling selecteren

Een ondertiteling selecteren uit de beschikbare ondertitels vereist geen technische kennis. Voor het starten van een film kun je bij de optie ‘Ondertiteling’ de gewenst ondertiteling selecteren. Door te klikken op een van de beschikbare vlaggen geeft je aan welke ondertiteling Popcorn Time moet inladen. Vervolgens kun je de film starten en zal Popcorn Time automatisch de gekozen ondertiteling weergeven. Indien je de ondertiteling wilt wijzigen – tijdens het afspelen van een film of serie – klik je onderin op het tekstballontje. Hier kun je vervolgens een andere ondertiteling selecteren. Zonder de film of serie opnieuw te hoeven starten zal Popcorn Time direct beginnen met het afspelen van de nieuw geselecteerde ondertiteling.

Een eigen ondertitelingsbestand toevoegen

Het kan voorkomen in Popcorn Time dat nog niet alle films en series beschikken over een ondertiteling voor Popcorn Time. Terwijl deze misschien wel al te vinden zijn op het internet. Om dit probleem op te lossen heb je in Popcorn Time de mogelijkheid om zelf een ondertitelingbestand te selecteren vanaf je computer en te laten afspelen. Echter heb je deze optie alleen pas wanneer je al begonnen bent het afspelen van een film of serie. Van tevoren kun je dus nog geen eigen ondertitelingsbestand selecteren. Om een eigen ondertitelingsbestand te selecteren vanaf je computer, klik je tijdens het spelen van een film of serie op het tekstballonnetje. Kies vervolgens voor ‘Aangepast’ en surf vervolgens naar de locatie waar de ondertiteling zich bevindt. Ondertitelingsbestanden worden vaak geleverd als .SRT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *