Petite Peanut helpt kinderen met haaruitval

Petite Peanut helpt kinderen met haaruitval

Petite Peanut Headwear is een nieuw merk van het Deense hoofdkledingbedrijf Christine Headwear. Het nieuwe merk maakt mutsjes om kinderen te helpen met haarverlies, wat vaak wordt veroorzaakt door ernstige ziekten zoals kanker of Alopecia..

“Het enige dat kinderen willen is kinderen zijn en vrij spelen. Onze belangrijkste taak is hen te helpen dat te blijven doen ondanks hun haarverlies. Het is een zeer emotioneel geladen segment en we hebben veel tijd besteed aan onderzoek om aan te sluiten bij de beleving van de kinderen en de collectie precies goed te krijgen,” zegt Tine Fuglsang, Product & Sales Director bij Christine Headwear.

Een speelse uitstraling was belangrijk bij de creatie van Petite Peanut. Centraal in het ontwerp staat de kleine, kale vogel die op alle verpakkingen en elders zal verschijnen. “We hopen dat de kleine, kale en sympathieke groene vogel, Peanut, een vriend voor de kinderen zal worden en dat dit hen zal helpen een moeilijke tijd door te komen” zegt Tine Fuglsang.

Christine Headwear is marktleider in gespecialiseerde mutsjes en tulbanden en maakt al jaren hoofdbedekkingen voor volwassenen met haarverlies. De groeiende vraag naar comfortabele en gespecialiseerde mutsjes voor kinderen heeft het bedrijf nu doen groeien.

“Er is een beperkte selectie mutsjes geschikt voor kinderen met haaruitval op de markt, en we hebben veel kennis met gespecialiseerde mutsjes en tulbanden voor volwassenen, dus het voelt als een natuurlijke toevoeging aan het assortiment. We hebben onze jarenlange expertise gebruikt om een ​​collectie voor kinderen te maken die goed doordacht is en met zachte en comfortabele voeringen en een strakke en comfortabele pasvorm, zodat de kinderen zonder beperkingen kunnen spelen. Er is geen twijfel dat dit voor ons een zeer oprecht project is geworden” aldus Tine Fuglsang.

Over de eerste Petite Peanut collectie

De eerste collectie van Petite Peanut bestaat uit verschillende comfortabele stijlen, tulbanden en hoofdbanden. Er zijn vijf verschillende basismodellen in het assortiment. Allemaal in een mooie, zachte verscheidenheid aan kleuren en prints en heel gemakkelijk aan te trekken. De meeste stijlen zijn beschikbaar in 2 maten: 2-5 jaar en 6-12 jaar.

Alle stijlen in het assortiment zijn grondig getest en ontwikkeld om de juiste pasvorm voor kinderen te creëren. De Petite-stijlen zijn voornamelijk gemaakt van zacht en comfortabel Oeko-Tex Standard 100-gecertificeerde klasse 1-materiaal, speciaal gecertificeerd voor gebruik bij baby’s. Een Klasse 1-product vereist dat de producten veilig te gebruiken zijn en geen schadelijke stoffen afgeven.

Bovendien is het merk CE * gecertificeerd als een medisch hulpmiddel volgens de EU-richtlijn (93/42 / EEG) voor medische hulpmiddelen. Dit is de hoogst haalbare certificering en Petite Peanut is een van de weinige in Europa die dit biedt. Het hele assortiment Petite Peanut is gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen en Caretech® Milk.

De nieuwe kinderlijn wordt begin september 2019 gelanceerd en zal verkrijgbaar zijn in zorgwinkels en bij kappers, haarwerkspecialisten en winkels gespecialiseerd in pruiken.

 

 

Neem voor meer informatie of beeldmateriaal contact op met :

Wim Welvaarts +32-474 85 89 00, wim.welvaarts@aderansbenelux.com

Urmila Gobiend: +31-(0)10 458 09 88, urmila.gobiend@aderansbenelux.com

 

About Christine Headwear

Christine Headwear is een reeks Deens ontworpen hoogwaardige mutsjes en tulbanden die zijn gemaakt om vrouwen, die last hebben van haarverlies, een ruime en modieuze keuze aan haarbedekkingen te bieden. Christine Headwear is in Denemarken als enige CE-gecertificeerd voor hoofdbedekkingen. Dit betekent dat de producten zijn geclassificeerd als medisch hulpmiddel. Christine Headwear werd in 2003 opgericht door Tine Fuglsang. In 2012 heeft The Headwear Company het merk Christine Headwear overgenomen. Zie ook www.christineheadwear.com

Distributie

Christine Headwear is in de Benelux verkrijgbaar via Aderans Benelux: www.aderansbenelux.com, Telefoon: +31 (0)10 458 09 88.

About The Headwear Company

The Headwear Company is een onderdeel van Thygesen Textile Solution A / S. The Headwear Company bevindt zich in Ikast. Het bedrijf verkoopt producten onder de merken VIVA Headwear, Boho Spirit Headwear, MALE Headwear, Petite Peanut Headwear en Christine Headwear. Het is vertegenwoordigd in 46 landen wereldwijd. Zie ook:  https://theheadwearcompany.com/

About CE* certification

Petite Peanut Headwear is geclassificeerd als medische kleding volgens de EU-richtlijn voor medische hulpmiddelen (93/42 / EEG). De CE-markering is een gezamenlijke Europese regelgeving en de regels stellen strikte eisen aan ontwerp, constructie en productie om te garanderen dat de producten geschikt en veilig te gebruiken zijn. Vanwege deze voorschriften en om aan de strenge eisen te voldoen, is het gecertificeerde bedrijf verplicht om continu tests en controles uit te voeren op al hun productprocessen, van ontwerp, constructie tot productie van leveranciers.

De classificatie van medische hulpmiddelen is een zeer belangrijk en waardevol kenmerk. Per definitie van de EU-richtlijn is een medisch hulpmiddel een materiaal dat bedoeld is om door vrouwen en kinderen te worden gebruikt ter bescherming van de huid tegen hitte, zon en kou. Bovendien is het bedoeld om fysiek en mentaal ongemak als gevolg van haaruitval te verlichten, evenals een algemene bescherming van vrouwen en kinderen, die hun haar hebben verloren als gevolg van chemotherapie en andere aan haarverlies gerelateerde ziekten

Comments are closed.