Pianist

Ongeveer aan het eind van de zeventiende eeuw is de piano uitgevonden. Toen der tijd heette de piano nog pianoforte, hammerklavier of fortepiano en is bedacht door Bartolomeo Cristofori in Italiƫ Tegenwoordig kennen we het instrument in verschillende uitvoeringen en vormen. Naast de vleugel en piano die gebaseerd zijn op snaren, is het muziekinstrument ook digitaal gegaan en kent men nu ook de synthesizer en de elektrische piano, die ook wel elektrisch keyboard genoemd wordt.

Naast amateurpianisten is er ook de professionele pianist die doorgaans wordt opgeleid aan een conservatorium of door pianopedagoog. Waarschijnlijk heeft u wel eens gehoord van de bekende pianist Wibi Soerjadi of de Chinese Lang Lang. Deze #pianisten zijn zo beroemd dat het prive niet mogelijk is om zo iemand in te huren. Vaak geven deze artiesten concerten in concertgebouwen en reizen de hele wereld rond met hun repertoire. Hoewel er een groot aantal verschillende muziekgenres bestaan, zoals rock en blues richt een concertpianist zich voornamelijk op klassieke muziek. Zij spelen vaak stukken van beroemde componisten als Robert Schumann, Ludwig van Beethoven of Franz Liszt. In Nederland wordt er zelfs elk jaar een concours gehouden (Het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours) die de naam draagt van deze laatste componist.

Wilt u zelf een pianist inhuren voor bijvoorbeeld een feestje, receptie, bruiloft, begrafenis, restaurant zowel zakelijk als pive dan wilt u natuurlijk wel op de kosten letten. Als u bijvoorbeeld een #pianist in Zeeland wilt boeken dan is het raadzaam om ook op zoek te gaan naar een pianist uit Zeeland of omstreken. Uiteraard kunt u ook op zoek gaan in andere provincies zoals Gelderland, Utrecht, Limburg, Friesland, Drenthe, Flevoland en ga zo maar door, maar wees er dan wel van bewust dat de reiskosten en reistijd direct of indirect aan u worden doorberekend. Uiteraard speelt de kwaliteit ook een belangrijke rol en of u misschien op zoekt ben naar een hele band of een piano speler in combinatie met een zanger, violist. Het kan zo maar voorkomen dat u uiteindelijk iemand boekt uit Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Groningen, of bijvoorbeeld Zuid-Holland. Uiteindelijk betaalt u misschien iets extra’s, maar als u een zakelijk feest geeft, wilt u kwaliteit en professionaliteit en u wilt geen risico lopen. Artiestenbureau’s of boekingskantoren kunnen u eventueel begeleiden met dit traject om de juiste keuze te maken.

U kunt er ook voor kiezen om de boeking zelf te regelen. Dit kan enorm schelen in kosten, dus als uw budget beperkt is, is het raadzaam om zelf online op zoek te gaan naar een artiest. Enkele links die wellicht handig zijn, zijn:

http://www.pianist-vinden.nl/pianist/drenthe
http://www.pianist-vinden.nl/pianist/flevoland
http://www.pianist-vinden.nl/pianist/friesland
http://www.pianist-vinden.nl/pianist/gelderland
http://www.pianist-vinden.nl/pianist/groningen
http://www.pianist-vinden.nl/pianist/limburg
http://www.pianist-vinden.nl/pianist/noord-brabant
http://www.pianist-vinden.nl/pianist/noord-holland
http://www.pianist-vinden.nl/pianist/overijssel
http://www.pianist-vinden.nl/pianist/utrecht
http://www.pianist-vinden.nl/pianist/zeeland
http://www.pianist-vinden.nl/pianist/zuid-holland

Bepaal eerst de locatie en naar welk genre u op zoekt bent en zoek vervolgens pianisten uit dezelfde plaats of omstreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *