Praktijkdiploma loonadministratie in 2016 steeds vaker gevraagd

Wilt u zich specialiseren als loonadministrateur? Dan is de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie voor u een aanrader. Momenteel is er een Nederland een tekort aan professionals op het gebied van loonadministratie. Dit terwijl de werkgelegenheid groeit en daarmee ook het aantal loonverwerkingen binnen bedrijven verder zal stijgen. Kiest u voor de PDL opleiding? Dan leert u alles over loonheffingen, arbeidsrecht en de belastingwetgeving. Voornamelijk voor midden- en kleinbedrijven bent u van grote toegevoegde waarde met dit diploma op zak!

Vooropleiding

Wilt u deze opleiding gaan volgen? Dan hoeft u niet te beschikken over een specifieke vooropleiding. In principe kan iedereen instromen. Desalniettemin wordt de opleiding vooral gevolgd door mensen die al op de administratieafdeling werkzaam zijn en zich verder willen specialiseren. Het niveau van de opleiding is HBO-AD, wat inhoud dat het een tweejarige HBO opleiding betreft. U kunt dus lesstof op HBO niveau verwachten.

Aanbieders

De opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie wordt door héél het land aangeboden door verschillende aanbieders. Neemt u eens een kijkje op deze website of de PDL opleiding ook bij u in de buurt wordt gegeven. Vaak kunt u zowel kiezen voor een opleiding overdag, als voor een opleiding in de avonduren. Op deze manier is het ook voor mensen die werken mogelijk de opleiding te combineren met een (fulltime) baan. Wij adviseren u bij de opleider bij u in de buurt te informeren naar de mogelijkheden!

Examen Praktijkdiploma loonadministratie

Na het volgen van de opleiding legt u een examen af. De PDL examens worden altijd afgenomen door de Associatie, een van de grootste exameninstituten van Nederland. U wordt dus beoordeeld door een onafhankelijke partij. Na het behalen van het examen ontvangt u een officieel en erkend diploma en kunt u aan de slag als professional op het gebied van loonadministratie!

Comments are closed.