Praktische snoei tips groenvoorziening

Het onderhoud van de tuin is minstens zo belangrijk als de aanleg er van. Wie lang van zijn tuin wil blijven genieten, zal dus een goede manier van groenvoorziening moeten kunnen organiseren. Hieronder lees je enkele tips voor het onderhoud aan bomen en het snoeien ervan. Een boom moet je namelijk periodiek snoeien, zodat het de ruimte en vrijheid heeft om te groeien of juist het in de hand houden hiervan.

 

Bomen snoeien

Het snoeien van bomen is een essentieel onderdeel van een groenvoorziening. Het snoeien van bomen is een klus die het beste in de winterperiode gedaan kan worden. Op dat moment zit de boom in zijn winterslaap, waardoor er weinig leven zit in de takken van een boom. Wie midden in de lente of zomer een boom snoeit, zal hier de boom veel schade mee aanrichten. Bovendien kan je in de winter goed zien wat je doet, omdat alle bladeren afgevallen zijn.

 

Aandachtspunten

Als je bezig bent met het snoeien van de boom, moet je op een aantal zaken goed letten. Zo moet je de dubbele knoppen wegsnoeien. Je moet dus kiezen welke van de twee je afzaagt. De tak die het meest recht mogelijk omhoog groeit, moet je behouden. Om onder de boom door te kunnen blijven lopen, moet de boom op gekroond worden. Je snoeit dus eenvoudig de onderste takken weg die in de weg zitten. Daarnaast moet je wonden aan een boom voorkomen. Deze wonden worden veroorzaakt door tegen elkaar aan schurende takken. Een van de twee moet je dan dus wegsnoeien om de groenvoorziening goed toe te passen.

 

Areamasters groenvoorziening

Zie jij het niet zitten om alle bomen in jouw tuin zelf te snoeien? Of wil je graag tips en adviezen van een echte hovenier? Dan kan je contact opnemen met Areamasters. Met jarenlange ervaring in het groenwerk, weten zij precies hoe ze jouw bomen moeten behandelen en het snoeiwerk aanpakken.

Comments are closed.