Speeltuin aanleggen

Een speeltuin aanleggen klinkt eigenlijk heel eenvoudig, toch komt er nog heel wat bij kijken want wat zijn de eisen? Is de plaats waar de speeltuin gebouwd word een realistische en veilige plek voor een speeltuin? Is de ondergrond goed, is er genoeg demping? Dit zijn allemaal dingen die je moet bedenken voordat je een speeltuin kan aanleggen.

Wat zijn de eisen voor een speeltuin aanleggen?

Een speeltuin moet voor kinderen natuurlijk leuk en uitdagend zijn maar veiligheid staat altijd op de eerste plaats. Zijn bewegende toestellen goed afgeschermd zodat kinderen daar niet zomaar tegen aan kunnen lopen? Zijn de toestellen stevig genoeg? Kunnen er geen hout splinters vanaf komen? Dit zijn allemaal dingen die je je moet afvragen bij een speeltuin aanleggen.

Is de plaats waar de speeltuin word aangelegd een realistische en veilige plek?

Voordat je een speeltuin gaat aanleggen moet je je afvragen of het wel van belang is als er in die omgeving een speeltuin word aangelegd, zijn er wel kinderen in die omgeving die in een speeltuin gaan spelen. Ook is het belangrijk dat het een veilige plek is, op een industrieterrein waar veel vrachtverkeer is, is het dus niet veilig om een speeltuin aan teleggen.

Is de ondergrond van de speeltuin goed?

Er is heel veel mogelijk in de ondergrond van een speeltuin, mogelijke ondergronden zijn:

  • Houtsnippers
  • Kunstgras
  • Zand
  • Rubberen tegels

Wat is er veilig onder een klimtoestel? En als een kind valt is het dan schok dempend?

Bij veel klim toestellen maakt het niet heel veel uit wat de ondergrond is maar stenen is totaal niet schok dempend en meestal dus ook niet geschikt voor een speeltuin.

Dit zijn de belangen bij een speeltuin aanleggen. Er zijn dus veel dingen die je je moet afvragen voordat je een speeltuin gaat aanleggen en als de speeltuin er al een tijdje is of alles nog wel veilig genoeg is.

Comments are closed.