Tips voor sterkere nagels

Heb jij last van broze nagels? Nagels die snel afbreken of scheuren? Dan kun jij wel wat tips gebruiken. Op die manier heb je straks de mooiste en sterkste nagels die jij je kunt wensen en hoef je niet meer aan de gang met acryl poeder of andere nepnagels om je nagels te verbergen.

Hydratatie

Het draait allemaal om hydratatie. Niet alleen je huid heeft hier baat bij, maar ook je nagels. Het is daarom belangrijk dat je elke keer na het wassen van je handen de handen, nagels en nagelriemen insmeert met een hydraterende crème. Een tip hiervoor is kokos olie. Dat is een natuurlijke olie die door de fijne structuur diep in de huid kan trekken.

Rust

Laat je nagels na het dragen van nagellak even rusten. Zo krijgen zij de tijd om te herstellen en het zonlicht tot zich te nemen die zij zo nodig hebben. Hier zullen ja nagels sterk van worden en zullen ze uiteindelijk niet verkleuren. Als je nu al een bruine gloed over je nagels hebt is het beter om er vandaag al mee te beginnen.

Gewoontes

Tikken op de tafel met je nagels, het is een gewoonte. Helaas is het een hele slechte gewoonte voor je nagels. Ze kunnen hierdoor namelijk makkelijk afbreken of scheuren. Wanneer je last hebt van stress kun je de volgende keer misschien beter een stress balletje gebruiken.

Vijlen

Je vijl is vanaf nu je beste vriend. Zorg dat je er altijd eentje op zak hebt om kleine scheurtjes meteen weg te vijlen. Zo voorkom je dat er grote scheuren ontstaan of de nagels afbreken. Beperk de schade.

Bijten

Het bijten van nagels is erg slecht voor je! Je kunt er maar beter meteen mee stoppen. Het is naast het feit dat het slecht is voor je nagels ook erg slecht voor je hygiëne. Met het stoppen vang je dus twee vliegen in één klap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *