Ventilatie laat je niet koud

Het is koud buiten, heel koud, veelte koud. Volgens alle gezondheidsinstellingen moet je voldoende ventileren, hun advies luidt: zet vaak je raam open, lucht je vochtige ruimtes etc. Maar wie wil dat nu, als het zo koud is buiten. Toch moet je ventileren, anders wordt je gehele woning opgegeten door schimmels en andere bacteriën. De grote vraag is echter, hoe doe je dat dan? Hoe ventileer je zonder dat je het koud krijgt? Het antwoord op die vraag komt in de vorm van mechanische ventilatie.

Mechanische ventilatie soorten en maten

Mechanische ventilatie komt in allerlei soorten en maten en is geschikt voor verschillende type ruimtes en woningen. Wanneer je goede ventilatie wilt aanschaffen is het van groot belang dat de ventilatie past bij je woning.

WTW

WTW kan verwarmen en verkoelen tegelijk. Dat zorgt ervoor dat je er altijd warmpjes bij zit, met voldoende warmte. Top toch? WTW units komen in verschillende bsoorten en maten. Het grootste verschil zit in de capaciteit van de units. Zorg ervoor dat je een unit kiest die bij jouw woning past.

Dakventilatoren

Dakventilatoren plaats je zoals de naam het al zegt op het dak en zijn ideaal voor grotere ruimtes die niet willen dat ventilatie een doorn in het oog is. Dakventilatoren installeer je door middel van doorvoeren, hier is breek werk voor nodig. Ik adviseer om in één keer de juiste keuze te maken zodat je niet twee keer hoeft te breken.

Vraag het aan de vakman

Een specialist of vakman kan vaak precies berekenen welk type ventilatie het beste past bij jouw situatie. Mijn advies is dan ook je keuze te laten beïnvloeden door een specialist. Hij of zij kan vaak precies berekenen welk type ventilatie het beste past bij jouw situatie. Op die manier weet je zeker dat je niet twee keer hoeft te breken en 100% plezier hebt van je ventilatie systeem.

Comments are closed.