Waar moet ik op letten bij het kiezen van een uitvaartverzekering?

Helaas hebben we er tijdens ons leven allemaal mee te maken, namelijk met “de dood”. Voordat we echter doodgaan is het van groot belang dat ook daarvoor alles goed is geregeld. Je wilt toch niet hebben dat je nabestaanden alles nog moeten gaan regelen wanneer je komt te overlijden. Voordat we doodgaan kunnen we zelf de uitvaart regelen. Dat kun je doen door het afsluiten van een uitvaartverzekering. Alle wensen die je hebt voor een uitvaart zijn met een uitvaartverzekering bespreekbaar. Ondanks dat het belangrijk is dat alles goed is geregeld, zijn er nog altijd zo’n 30% van de Nederlanders die geen uitvaartverzekering hebben. Er zijn er ook die zelf een bedrag gespaard hebben waarmee de nabestaanden de uitvaart kunnen betalen. Wanneer je dan komt te overlijden zullen de nabestaanden wel alles nog moeten regelen. Wanneer je een uitvaartverzekering afgesloten hebt wordt alles geregeld.

 

Zelf alles vooraf regelen

Wanneer je een uitvaartverzekering wilt afsluiten, is het belangrijk dat je er een kiest die bij je past. Bij vergelijk uitvaartverzekering kun je nagaan welke het beste voldoet aan je wensen. Bij vergelijk uitvaartverzekering zal je erachter komen dat er veel aanbieders in ons land zijn, waarvan de Dela de bekendste is. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering moet je op veel zaken letten. Je moet voor het afsluiten van een uitvaartverzekering voor jezelf een aantal vragen beantwoorden. Wil je een begrafenis hebben of wil je gecremeerd worden? De kosten voor een crematie zijn minder dan die van een begrafenis. Wanneer je niet weet wat je wilt hebben, moet je ook in gedachten houden dat het graf bij een begrafenis onderhouden moet worden. Na de begrafenis zal er na een aantal jaren de grafrechten moeten worden betaald om alles te kunnen verlengen. Daarom kiezen tegenwoordig de meeste voor een crematie.

 

Je kunt ook kiezen, wanneer je kinderen hebt, gebruik te maken van het feit dat er uitvaartverzekeraars zijn die de mogelijkheid bieden om kinderen gratis mee te verzekeren. Vaak is dat tot 18 jaar, maar bij sommige maatschappijen kan dat zelfs tot 21 jaar.

 

Kun je je wensen na een aantal jaren aanpassen? Wanneer je het goed wilt doen en je hebt een uitvaartverzekering, kun je het beste een gesprek aanvragen met een afgevaardigde van de maatschappij. Tijdens het gesprek kun je dan aangeven wat al je wensen zijn. Dit omvat bijvoorbeeld de kist, de dienst, muziek, de begrafenis of crematie, het condoleren na de dienst met koffietafel en dergelijke. Je moet er wel rekening mee houden dat wanneer je wensenpakket groter wordt ook je premie omhoog zal gaan.

 

Waarop moet je letten wanneer je een uitvaartverzekering voor het eerst afsluit?

Zorg dat je een uitvaartverzekering kiest waarvan je de premie gemakkelijk kunt betalen. Wanneer je de maatschappijen hebt vergeleken, in verband met de betalen premie, moet je naar de diensten kijken en de service die geboden wordt. Kijk ook naar het verschil voor wat betreft de natura uitvaartverzekering en een kapitaalverzekering voor de uitvaart. Met een nature uitvaartverzekering wordt alles geregeld. De taken worden voor de nabestaanden uit handen genomen. Met een kapitaalverzekering komt er geld vrij wanneer je komt te overlijden waarmee de uitvaart en dergelijke kan worden betaald. Welke manier je ook kiest de nabestaanden hebben geen kosten wanneer je komt te overlijden.

Comments are closed.